Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καταδικάζει η διεθνής κοινότητα τη δολοφονική επίθεση στο Όσλο

Καταδικάζει η διεθνής κοινότητα τη δολοφονική επίθεση στο Όσλο

Σύσσωμη η διεθνής κοινότητα έσπευσε να καταδικάσει τις πολύνεκρες επιθέσεις στη Νορβηγία, ενώ αρκετοί ξένοι ηγέτες δήλωσαν ότι είναι στη διάθεση της νορβηγικής κυβέρνησης για την παροχή βοήθειας.

Σύσσωμη η διεθνής κοινότητα έσπευσε να καταδικάσει τις πολύνεκρες επιθέσεις στη Νορβηγία, ενώ αρκετοί ξένοι ηγέτες δήλωσαν ότι είναι στη διάθεση της νορβηγικής κυβέρνησης για την παροχή βοήθειας.

«Καταδικάζουμε αυτές τις απεχθείς πράξεις βίας» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χάιντι Μπρόνκι Φούλτον.

«Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους. Έχουμε επικοινωνήσει με τη νορβηγική κυβέρνηση για να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας».

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε σχετικά με τα γεγονότα στη Νορβηγία.

Ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι καταδίκασε την «άνανδρη» επίθεση: «Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις άνανδρες πράξεις για τις οποίες δεν υπάρχει δικαιολογία» δήλωσε ο Βέλγος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι είναι «βαθιά σοκαρισμένος».

Στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νορβηγό ομόλογό του, προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στον νορβηγικό λαό.

«Αποκρουστική και απαράδεκτη» χαρακτήρισε την επίθεση ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό της Νορβηγίας,

Στο Λονδίνο, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ εξέφρασε με γραπτή δήλωσή του τα συλλυπητήριά του «σε όσους έχασαν συγγενείς, ή τραυματίστηκαν στη βομβιστική επίθεση η οποία έγινε στο Όσλο».

«Η Βρετανία καταδικάζει όλες τις τρομοκρατικές ενέργειες, συμπαραστέκεται στη Νορβηγία και τους συμμάχους μας απέναντι σε παρόμοιες ωμότητες. Δεσμευόμαστε χωρίς ανάπαυλα να εργαζόμαστε με τους συμμάχους μας ώστε να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία με όλες τις μορφές της» επισήμανε.

«Είμαστε όλοι Νορβηγοί» δήλωσε ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλντ για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στη χώρα μετά τις δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα στο Οσλο προκαλώντας το θάνατο αρκετών ανθρώπων στο κέντρο της πρωτεύουσας και σε ένα νησί κοντά σε αυτήν.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός Φρέντρικ Ράινφελντ καταδίκασε τις επιθέσεις μετά τη συνομιλία που είχε με τον νορβηγό ομόλογό του Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν εξέφρασε την υποστήριξη της χώρας του προς τη Νορβηγία και της πρόσφερε βοήθεια.

Η Γερμανή καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς τη νορβηγική κυβέρνηση και το λαό της χώρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024