Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολύνεκρη επίθεση σε συγκέντρωση νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος της Νορβηγίας

Πολύνεκρη επίθεση σε συγκέντρωση νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος της Νορβηγίας

Πυρ άνοιξε άγνωστος στην ετήσια ανοικτή συγκέντρωση της νεολαίας του κυβερνώνοντος κόμματος της Νορβηγίας στην Ουτόγια, νησί έξω από το Όσλο, λίγη ώρα μετά μετά την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στο Όσλο. Επισήμως έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος τουλάχιστον εννέα ατόμων στο νησί, αλλά μαρτυρίες κάνουν λόγο για περισσότερα θύματα. Στην Ουτόγια φέρεται να έχει συλληφθεί ο δράστης, ο οποίος συνδέεται, σύμφωνα με τις Αρχές, με την επίθεση στο Όσλο, ενισχύοντας τις υποψίες της αστυνομίας για διπλή επίθεση. Στο χώρο επρόκειτο να μιλήσει ο Νορβηγός πρωθυπουργός το Σάββατο.

Πυρ άνοιξε άγνωστος στην ετήσια ανοικτή συγκέντρωση της νεολαίας του κυβερνώνοντος κόμματος της Νορβηγίας στην Ουτόγια, νησί έξω από το Όσλο, λίγη ώρα μετά μετά την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στο Όσλο. Επισήμως έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος τουλάχιστον εννέα ατόμων στο νησί, αλλά μαρτυρίες κάνουν λόγο ακόμη και για 20 νεκρούς -ενώ ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη στο Όσλο φτάνει τους επτά.

Στην Ουτόγια συνελήφθη ένας ύποπτος, που φέρεται ως δράστης του αιματηρού περιστατικού. Οι αρχές ανέφεραν μετά τη σύλληψή του ότι ο άνδρας συνδέεται και με την επίθεση στο Όσλο -ενισχύοντας έτσι τις υποψίες της αστυνομίας πως πρόκειται για διπλή επίθεση.Στο χώρο επρόκειτο να μιλήσει ο Νορβηγός πρωθυπουργός το Σάββατο. {{{ map }}}

Η αστυνομία επιβεβαίωσε αργά το βράδυ πως στην Ουτάγια έχασαν τη ζωή τους «εννέα, ίσως και και δέκα» άτομα. Μαρτυρίες στα νορβηγικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για αριθμό νεκρών που κυμαίνεται μεταξύ 4 και 20.

Στο μικρό νησί επικράτησε πανικός μέχρι να φτάσουν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι κατασκηνωτές δεν είχαν καταφέρει ακόμη να συνέλθουν από το σοκ της είδησης για την επίθεση στο κέντρο του Όσλο. Αρχικά υπήρχαν φόβοι πως μπορεί να υπήρχαν εκρηκτικά κοντά στις εγκαταστάσεις στο νησί.

Ο άγνωστος εμφανίστηκε στις εγκαταστάσεις, που βρίσκονται στο νησί Ουτόγια, φορώντας στολή αστυνομικού, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Οι αναφορές κάνουν λόγο ακόμη και για απεγνωσμένους εγκλωβισμένους στο μικρό νησί που προσπάθησαν να ξεφύγουν κολυμπώντας στην απέναντι όχθη.

Το τηλεοπτικό κανάλι NRK ανέφερε πως από τα πυρά τραυματίστηκαν πέντε άτομα. Στις εγκαταστάσεις ήταν παρόντα περίπου 700 νεαρά άτομα, οι περισσότεροι μεταξύ 14 και 18 ετών, όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Εργατικού κόμματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ισπανικός «εμφύλιος» στον τελικό του BCL

Η Μάλαγα πέρασε από τον χθεσινό δεύτερο ημιτελικό και θα αντιμετωπίσει την Τενερίφη στον τελικό του BCL.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024