Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισχυρή έκρηξη στην έδρα της κυβέρνησης συγκλονίζει το Όσλο

Ισχυρή έκρηξη στην έδρα της κυβέρνησης συγκλονίζει το Όσλο

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Όσλο σε συγκρότημα κυβερνητικών κτιρίων στο κέντρο της πρωτεύουσας της Νορβηγίας. Κυβερνητικά κτίρια -ανάμεσά τους και το γραφείο του πρωθυπουργού- υπέστησαν σοβαρές ζημιές, και σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες υπάρχουν δύο νεκροί και τουλάχιστον επτά τραυματίες. Υπό το φόβο δεύτερης έκρηξης οι Αρχές εκκένωσαν την περιοχή, όπου επικράτησαν σκηνές χάους.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Όσλο σε συγκρότημα κυβερνητικών κτιρίων στο κέντρο της πρωτεύουσας της Νορβηγίας. Κυβερνητικά κτίρια -ανάμεσά τους και το γραφείο του πρωθυπουργού- υπέστησαν σοβαρές ζημιές, και σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες υπάρχουν δύο νεκροί και τουλάχιστον επτά τραυματίες.

Υπό το φόβο δεύτερης έκρηξης οι Αρχές εκκένωσαν την περιοχή, όπου επικράτησαν σκηνές χάους. Άγνωστα τα αίτια της έκρηξης, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τις Αρχές.
{{{ map }}}

Αρχικές πληροφορίες για δεύτερη έκρηξη δεν επιβεβαιώθηκαν.

Από την έκρηξη έσπασαν τα περισσότερα παράθυρα στο 17 ορόφων κτίριο που στεγάζει το γραφείο του πρωθυπουργού Γιένς Στόλτνμπεργκ, ενώ ζημιές σημειώθηκαν σε διπλανά υπουργεία, ανάμεσά τους και το υπουργείο Πετρελαίου, στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά.

Στο πολυώροφο κτίριο στεγάζονται και τα γραφεία της ταμπλόιντ εφημερίδας VG, που επίσης υπέστησαν ζημιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σημείο της έκρηξης βρίσκεται πιθανώς ανάμεσα στα υπουργεία Πετρελαίου και Ενέργειας.

Ο πρωθυπουργός της χώρας είναι ασφαλής, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Νορβηγίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ.Στόλτενμπεργκ δεν βρισκόταν στο γραφείο του την ώρα της έκρηξης.

Οι Αρχές εκκένωσαν την περιοχή, όπου επικράτησαν σκηνές χάους, ενώ η αστυνομία έκλεισε τους δρόμους που οδηγούν στο κέντρο της πόλης.

Δεν έγινε άμεσα γνωστό από τι προκλήθηκε η έκρηξη. Το πρακτορείο Reuters, ωστόσο, μετέδωσε ότι κοντά στο κτίριο υπάρχει ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο, για το οποίο εικάζεται ότι ίσως ήταν παγιδευμένο.

«Έγινε έκρηξη. Πρέπει να ήταν βόμβα. Ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος. Μέτρησα τουλάχιστον δέκα τραυματίες» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας που έφευγε από την περιοχή.

Ο Ντέιβιντ Λέα, αναλυτής για θέματα Δυτικής Ευρώπης στην Control Risks, δήλωσε: «Είναι πολύ δύσκολο να πούμε τι συνέβη. Δεν υπάρχουν νορβηγικές τρομοκρατικές ομάδες, αν και έχουν υπάρξει κατά το παρελθόν συλλήψεις σχετικές με την Αλ Κάιντα. (Η Νορβηγία) συμμετέχει στις αποστολές στο Αφγανιστάν και τη Λιβύη, αλλά είναι πολύ νωρίς για να εξάγουμε συμπεράσματα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Την «έλιωσε» και πάει στη Βαρκελώνη για τον τελικό πρόκρισης!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 92-58 και η πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι, που θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 8/5

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024