Πέμπτη 23 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Αμελητέα τα λάθη μας» λέει ο Μέρντοχ στην πρώτη συνέντευξη μετά το σκάνδαλο

«Αμελητέα τα λάθη μας» λέει ο Μέρντοχ στην πρώτη συνέντευξη μετά το σκάνδαλο

Υπεροπτικός εμφανίζεται ο Ρούπερτ Μέρντοx στην πρώτη του συνέντευξη αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο που ξεκίνησε από τα βρετανικά του ταμπλόιντ και απειλεί να καταπιεί ολόκληρη την αυτοκρατορία του.  Ο μεγιστάνας του Τύπου είπε μιλώντας στη Wall Street Journal ότι η News Corp χειρίστηκε την κρίση «εξαιρετικά καλά» και χαρακτήρισε «απόλυτα ψεύδη» τα σχόλια Bρετανών βουλευτών για την υπόθεση (Infographic).

Υπεροπτικός εμφανίζεται ο Ρούπερτ Μέρντοx στην πρώτη του συνέντευξη αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο που ξεκίνησε από τα βρετανικά του ταμπλόιντ και απειλεί να καταπιεί ολόκληρη την αυτοκρατορία του των ΜΜΕ.

Ο μεγιστάνας του Τύπου είπε μιλώντας στη Wall Street Journal ότι η News Corp χειρίστηκε την κρίση «εξαιρετικά καλά» και χαρακτήρισε «απόλυτα ψεύδη» τα σχόλια Bρετανών βουλευτών για την υπόθεση.

Κατά τον πρόεδρο της News Corp, η εταιρεία διέπραξε μόνο μερικά «αμελητέα λάθη». Λόγω του σκανδάλου, που αφορά τις εξαιρετικά αμφιλεγόμενες μεθόδους με τις οποίες οι ρεπόρτερ της «News of the World» συγκέντρωναν στοιχεία για τα θέματά τους, η εφημερίδα έκλεισε την περασμένη Κυριακή, ενώ η εταιρεία απέσυρε την προσφορά για να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του βρετανικού δορυφορικού καναλιού BSkyB.

«Αναζητάμε καλύτερους χώρους για να τοποθετήσουμε τα χρήματά μας» είπε ο Μέρντοκ.

Πρόσθεσε ότι η News Corp «μπορεί να ξεπεράσει» το πλήγμα που δέχθηκε διότι «έχει εξαιρετικά καλή φήμη».

Ερωτηθείς αν τον στενοχώρησαν οι αρνητικοί τίτλοι των τελευταίων ημερών, απάντησε: «Απλώς ενοχλήθηκα. Θα το ξεπεράσω. Είμαι κουρασμένος».

Κατηγόρησε τον τέως πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν ότι «έκανε εντελώς λάθος» όταν δήλωσε ότι οι βρετανικές εφημερίδες του Μέρντοκ, μεταξύ των οποίων και οι «Sunday Times», χρησιμοποίησαν «σεσημασμένους εγκληματίες» για να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικές του πληροφορίες όταν ήταν υπουργός Οικονομικών το 2006.

«
Οι Μπράουν ήταν φίλοι μας μέχρι η Sun να αποσύρει την υποστήριξή της προς τους Εργατικούς πριν από τις τελευταίες εκλογές, το Μάιο του 2010» συνέχισε.

Πρόσθεσε ότι αποφάσισε να παρουσιαστεί ενώπιον της ειδικής επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου, ενώ στην αρχή είχε αρνηθεί, επειδή πληροφορήθηκε ότι θα τον κλήτευαν ούτως ή άλλως.

Ο βαρόνος του Τύπου τόνισε ότι ενήργησε σωστά όταν ξέσπασε το σκάνδαλο. «Οταν ακούω ότι κάτι πάει στραβά, επιμένω να διορθωθεί».

Πρόσθεσε ότι θα στήσει μια ανεξάρτητη επιτροπή, με επικεφαλής «μια διακεκριμένη προσωπικότητα που δεν είναι υπάλληλος της εταιρείας» για να ερευνήσει «όλες τις κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά» και ότι θα καταρτίσει ένα κώδικα δεοντολογίας για τους ρεπόρτερ των εφημερίδων του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ταβάρες, ο Φαλ και η μεγάλη διαφορά έναν χρόνο μετά (vids)

Ο Έντι Ταβάρες και ο Μουσταφά Φαλ συναντιώνται ξανά, όμως αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός έχει τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και τον Μόουζες Ράιτ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Μαϊου 2024