Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φονικές εκρήξεις συγκλόνισαν το επιχειρηματικό κέντρο της Βομβάης

Φονικές εκρήξεις συγκλόνισαν το επιχειρηματικό κέντρο της Βομβάης

Τρεις εκρήξεις συγκλόνισαν το επιχειρηματικό κέντρο της Βομβάης στην Ινδία, μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται την αστυνομία. Οι εκρήξεις συμπίπτουν με τα γενέθλια του Μοχάμαντ Αζμάλ Αμίρ Κασάμπ, του μοναδικού επιζώντα ενόπλου από τις επιθέσεις στη Βομβάη το 2008 που στοίχισαν τη ζωή σε 170 άτομα. Τουλάχιστον 21 άτομα σκοτώθηκαν και 113 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με ανώτατο τοπικό αξιωματούχο. Για τρομοκρατική επίθεση κάνει λόγο ο υπουργός Εσωτερικών.

Τρεις εκρήξεις συγκλόνισαν το επιχειρηματικό κέντρο της Βομβάης στην Ινδία, μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται την αστυνομία.

Τουλάχιστον 21 άτομα σκοτώθηκαν και 113 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον υπουργό του κρατιδίου Μαχαράστα, Πριθβιράζ Τσαβάν.

«Πρόκειται για οργανωμένη επίθεση τρομοκρατών» είπε.

«Είναι μία νέα επίθεση στην καρδιά της Ινδίας, μία νέα επίθεση κατά του Μουμπάι» δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης της Μαχαράστρα, Πριθβιράχ Σαβάν.

Η μία έκρηξη σημειώθηκε στην Αγορά Ζαβέρι, άλλη μία στην Όπερα της πόλης και η τρίτη στο νότιο τμήμα της, στην περιοχή Νταντάρ. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν μετά τις 19:00 το απόγευμα, τοπική ώρα, την ώρα που οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν με διαφορά μερικών λεπτών η μία από την άλλη.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι επρόκειτο για αυτοσχέδιους βομβιστικούς μηχανισμούς

Οι εκρήξεις συμπίπτουν με τα γενέθλια του Μοχάμαντ Αζμάλ Αμίρ Κασάμπ, του μοναδικού επιζώντα ενόπλου από τις επιθέσεις στη Βομβάη το 2008 που στοίχισαν τη ζωή σε 170 άτομα.

Όπως αναφέρουν ινδικά μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας δήλωσε ότι οι εκρήξεις αποτελούν τρομοκρατική επίθεση.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Βομβάη βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό και μία ομάδα στρατιωτών βρίσκεται στην περιοχή. Σε κόκκινο συναγερμό και η πρωτεύουσα, Νέο Δελχί, καθώς και η Καλκούτα και άλλες μεγάλες πόλεις.

Καμία οργάνωση δεν έχει, προς το παρόν, αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.

Ο Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε έντονα τις επιθέσεις στην Βομβάη και πρόσφερε βοήθεια για να οδηγηθούν οι ένοχοι στη Δικαιοσύνη, αναφέρει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Τις επιθέσεις καταδίκασε και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκ.Βεστερβέλε. «Καταδικάζω αυτή τη φριχτή τρομοκρατική πράξη. Οι δράστες πρέπει να παραδοθούν στην δικαιοσύνη» δήλωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Μάντσεστερ Σίτι- Γουέστ Χαμ 3-1 : Πρωταθλήτρια Αγγλίας η «αρμάδα» του Γκουαρντιόλα

Η Μάντσεστερ Σίτι το πήρε και αυτό! Οι «πολίτες» νίκησαν την Γουέστ Χαμ και κατέκτησαν την Premier League. Η Άρσεναλ αν και επιβλήθηκε με 2-1 της Έβερτον έμεινε 2η και πικραμένη για μία ακόμη σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024