Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σειρά επιθέσεων στο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Λίο Πανέτα

Σειρά επιθέσεων στο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Λίο Πανέτα

Επτά από τους 30 Αφγανούς πυροτεχνουργούς, ειδικευμένους στην εξουδετέρωση ναρκών, οι οποίοι απήχθησαν στις 6 Ιουλίου στην επαρχία Φαράχ του δυτικού Αφγανιστάν, βρέθηκαν αποκεφαλισμένοι. Την Κυριακή άλλη μία σειρά επιθέσεων σημειώθηκε σε διάφορα σημεία της χώρας, την οποία επισκέπτεται ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λίο Πανέτα.

Επτά από τους 30 Αφγανούς πυροτεχνουργούς, ειδικευμένους στην εξουδετέρωση ναρκών, οι οποίοι απήχθησαν στις 6 Ιουλίου στην επαρχία Φαράχ του δυτικού Αφγανιστάν, βρέθηκαν αποκεφαλισμένοι. Η τύχη των υπολοίπων παραμένει άγνωστη.

Όλοι οι απαχθέντες εργάζονταν για τη μη κυβερνητική Υπηρεσία Ναρκαλιείας του Αφγανιστάν (Dafa), η έδρα της οποίας βρίσκεται στην Κανταχάρ του νότιου Αφγανιστάν.

Οι υποψίες για την απαγωγή των πυροτεχνουργών είχαν πέσει στους Ταλιμπάν. Εντούτοις, μέλος των Ταλιμπάν ισχυρίστηκε ότι δεν έχουν καμία οργάνωση και απέδωσε την απαγωγή σε κακοποιούς.

Δεκάδες Αφγανοί και ξένοι υπήκοοι έχουν απαχθεί στο Αφγανιστάν τα τελευταία χρόνια. Τις περισσότερες φορές όμως απελευθερώνονται έναντι λύτρων ή σε αντάλλαγμα με την απελευθέρωση φυλακισμένων.

Σειρά επιθέσεων

Την Κυριακή άλλη μία σειρά επιθέσεων σημειώθηκε σε διάφορα σημεία της χώρας, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο τρεις μέλη της ΝΑΤΟϊκής δύναμης, ένα Αφγανός κυβερνητικός αξιωματούχος και τρεις Αφγανοί αστυνομικοί.

Οι επιθέσεις σημειώνονται κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του νέου υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ και πρώην διευθυντή της CIA, Λίο Πανέτα. Την Κυριακή ο Αμερικανός αξιωματούχος επισκέφθηκε τα αμερικανικά στρατεύματα στην επαρχία Χελμάντ, που αποτελεί προπύργιο των Ταλιμπάν.

Δύο στρατιώτες του ΝΑΤΟ έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση ανταρτών στο νότιο τμήμα της χώρας, ενώ ο τρίτος στα δυτικά, και πάλι από βομβιστική επίθεση ανταρτών.

Μέχρι στιγμής 15 στρατιώτες της συμμαχικής δύναμης στο Αφγανιστάν έχουν βρει το θάνατο από τις αρχές Ιουλίου και 285 από τις αρχές του έτους.

Ο Αφγανός κυβερνητικός αξιωματούχος, ονόματι Μοχάμεντ Νταγούντ, έπεσε νεκρός από έκρηξη βόμβας με στόχο το αυτοκίνητο που οδηγούσε. Ήταν ο κυβερνήτης της περιοχής Μουκούρ, στην επαρχία Μπαγκίς.

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης. Εντούτοις, παρόμοιες στοχευμένες επιθέσεις σημειώνονται συνήθως εναντίον όσων οι αντάρτες θεωρούν ότι συνεργάζονται με τους Δυτικούς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Μεγάλη ζήτηση από τον κόσμο της Φιορεντίνα για τον τελικό: Πόσα εισιτήρια έχουν διατεθεί

Τα δημοσιεύματα που ήθελαν 3.000 οπαδούς της Φιορεντίνα στην Αθήνα, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024