Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Φρούριο» το διεθνές αεροδρόμιο του Ισραήλ εν όψει της άφιξης ακτιβιστών

«Φρούριο» το διεθνές αεροδρόμιο του Ισραήλ εν όψει της άφιξης ακτιβιστών

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί η ισραηλινή αστυνομία στο διεθνές αεροδρόμιο «Μπεν Γκουριόν» του Τελ Αβίβ ένα 24ωρο πριν την προγραμματισμένη άφιξη  ξένων ακτιβιστών που επιθυμούν να μεταβούν στη Δυτική Όχθη για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους Παλαιστίνιους. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης επικρίνουν τον υπερβολικό χαρακτήρα των μέτρων ασφαλείας, κάνοντας λόγο για πραγματική «υστερία» που έχει καταλάβει τις Αρχές.

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί η ισραηλινή αστυνομία στο διεθνές αεροδρόμιο «Μπεν Γκουριόν» του Τελ Αβίβ ένα 24ωρο πριν την προγραμματισμένη άφιξη ξένων ακτιβιστών που θέλουν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους Παλαιστίνιους. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης επικρίνουν τον υπερβολικό χαρακτήρα των μέτρων ασφαλείας, κάνοντας λόγο για πραγματική «υστερία» που έχει καταλάβει τις Αρχές.

«Αρκετές εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί για να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταραχή. Έλαβαν ως οδηγία να ενεργήσουν με αποφασιστικότητα και αυτοσυγκράτηση συλλαμβάνοντας επί τόπου οιονδήποτε ταραξία» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ.

Οι αστυνομικοί αυτοί, μεταξύ τους μέλη της επίλεκτης μονάδας που είναι αρμόδια να παρέμβει σε περίπτωση επίθεσης και συνοριοφύλακες, έχουν σταλεί ως ενισχύσεις στους εκατοντάδες άνδρες ασφαλείας που υπηρετούν συνήθως στο διεθνές αεροδρόμιο.

«Το αεροδρόμιο δεν είναι ένα πεδίο μάχης και κατά συνέπεια οι αστυνομικοί δεν είναι εφοδιασμένοι με ρόπαλα, δακρυγόνα ή άλλο εξοπλισμό για την καταστολή διαδηλώσεων» διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οργανώσεις αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους έχουν καλέσει μέσω του Διαδικτύου τους συμπαθούντες να συγκεντρωθούν στις 8 Ιουλίου στο αεροδρόμιο «Μπεν Γκουριόν» για να μεταβούν κατόπιν στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Το Ισραήλ ελέγχει όλες τις προσβάσεις σε αυτά, εκτός από τα σύνορα μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπτου.

Εκατοντάδες ακτιβιστές από τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Ιταλία αναμένεται να μετάσχουν στην επιχείρηση «Καλωσόρισμα στην Παλαιστίνη» ύστερα από την πρόσκληση 15 παλαιστινιακών οργανώσεων, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Ο Ισραηλινός υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Γιτζχάκ Αχαρόνοβιτς αποκάλεσε «χούλιγκανς» τους φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές και προειδοποίησε ότι θα απελαθούν σε περίπτωση που πραγματοποιήσουν διαδήλωση.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, οι πτήσεις που αναμένονται την Παρασκευή στο «Μπεν Γκουριόν» από την Ευρώπη θα κατευθυνθούν σε ένα χωριστό τερματικό του αεροδρομίου και όλοι οι επιβάτες θα υποβληθούν σε εξονυχιστικό έλεγχο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

«Πρώτη» για Κόντη στον Παναθηναϊκό – Τι είπε στους ποδοσφαιριστές

Ο Χρήστος Κόντης πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση με τον Παναθηναϊκό..

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024