Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αθώος θα δηλώσει και πάλι ο Στρος-Καν, απορρίφθηκε το αίτημα αλλαγής του εισαγγελέα (infographic)

Αθώος θα δηλώσει και πάλι ο Στρος-Καν, απορρίφθηκε το αίτημα αλλαγής του εισαγγελέα (infographic)

Αθώος για όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει αναμένεται να δηλώσει στην επόμενη ακρόαση ενώπιον του δικαστηρίου, στις 18 Ιουλίου, ο Ντομινίκ Στρος-Καν, σύμφωνα με όσα δήλωσε τους New York Times ένας εκ των συνηγόρων του. Την ίδια ώρα, το αίτημα του δικηγόρου της καμαριέρας για αντικατάσταση του εισαγγελέα του Μανχάταν, Σάιρους Βανς, απορρίφθηκε ως «άνευ αξίας».

Αθώος για όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει αναμένεται να δηλώσει στην επόμενη ακρόαση ενώπιον του δικαστηρίου, στις 18 Ιουλίου, ο Ντομινίκ Στρος-Καν, σύμφωνα με όσα δήλωσε τους New York Times ένας εκ των συνηγόρων του.

«Ο κύριος Στρος-Καν δεν θα δηλώσει ένοχος για καμία κατηγορία» δήλωσε στην εφημερίδα ο Γουίλιαμ Τέιλορ, μετά τη δίωρη συνάντηση που είχε η ομάδα υπεράσπισης του Στρος-Καν με τους εισαγγελείς της Νέας Υόρκης.

Να σημειωθεί ότι στην ίδια συνάντηση οι εισαγγελείς ξεκαθάρισαν ότι η έρευνα για τις κατηγορίες εναντίον του δεν έχει κλείσει ακόμη. Πολλοί είναι εκείνοι, πάντως, που θεωρούν ότι οι εις βάρος του κατηγορίες θα αποσυρθούν.

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος της καμαριέρας που κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος Καν για σεξουαλική επίθεση ζήτησε την αντικατάσταση του εισαγγελέα του Μανχάταν Σάιρους Βανς, καταλογίζοντάς του έλλειψη αμεροληψίας. Το αίτημα απορρίφθηκε ως «άνευ αξίας».

«Είναι δικαίωμα κάθε Αμερικανού πολίτη να δικάζεται από έντιμο και αμερόληπτο εισαγγελέα και το γραφείο σας έχει δείξει πως είναι ανίκανο να ανταποκριθεί σε αυτά τα κριτήρια» επισημαίνει ο Κενέθ Τόμσον, στην επιστολή του προς τον Σάιρους Βανς, τον οποίο μάλιστα κατηγορεί και για «πιθανά αντικρουόμενα συμφέροντα» με τον πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Κύριε εισαγγελέα Σάιρους Βανς, ζητάμε από εσάς και τους συνεργάτες σας να αποσυρθείτε εθελοντικά από την υπόθεση Στρος-Καν και στη θέση σας να οριστεί ένας ειδικός εισαγγελέας» γράφει στην επιστολή του.

Εκπρόσωπος του γραφείου του εισαγγελέα του Μανχάταν απάντησε ότι ο Σαιρούς Βανς αρνείται να παραιτηθεί από την υπόθεση. «Κάθε παραίνεση να παραιτηθεί της υπόθεσης το γραφείο του Σάιρους Βανς δεν έχει καμία αξία» δήλωσε ο εκπρόσωπος Έριν Μ. Ντούγκαν.

Την περασμένη Παρασκευή ο Στρος-Καν εμφανίστηκε και πάλι στο δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος, ενώ του επιστράφηκε η εγγύηση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Ωστόσο, δεν του επιστράφηκε το διαβατήριο και έτσι θα παραμείνει στις ΗΠΑ μέχρι τις 18 Ιουλίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024