Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εξελέγη η Κριστίν Λαγκάρντ στην ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

Εξελέγη η Κριστίν Λαγκάρντ στην ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξέλεξε την Τρίτη, όπως αναμενόταν, την Γαλλίδα υπουργό Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ στην ηγεσία του Ταμείου, σε αντικατάσταση του Ντομινίκ Στρος-Καν. Η θητεία της Λαγκάρντ, της πρώτης γυναίκας που αναλαμβάνει αυτό το αξίωμα, αρχίζει στις 5 Ιουλίου και διαρκεί πέντε χρόνια. Βάπτισμα του πυρός η συνεδρίαση για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης για την Ελλάδα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξέλεξε την Τρίτη, όπως αναμενόταν, την Γαλλίδα υπουργό Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ στην ηγεσία του Ταμείου σε αντικατάσταση του Ντομινίκ Στρος-Καν.

Η Λαγκάρντ ήταν η επικρατέστερη, έχοντας αντίπαλο τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας του Μεξικού, Αγκουστίν Κάρστενς.

Τις τελευταίες ημέρες απέσπασε την προτίμηση στο πρόσωπο της από ισχυρές χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα και η Βραζιλία ενώ φυσικά είχε την υποστήριξη και των ευρωπαϊκών χωρών.

Η θητεία της Λαγκάρντ, της πρώτης γυναίκας που αναλαμβάνει αυτό το αξίωμα, αρχίζει στις 5 Ιουλίου και διαρκεί πέντε χρόνια.

Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και ιδίως στην Ελλάδα θα είναι από τα πρώτα ζητήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει από τις πρώτες ημέρες της θητείας της. Η συνεδρίαση για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης για την Ελλάδα που προγραμματίζεται για τις αρχές Ιουλίου φαίνεται ότι θα είναι η πρώτη δοκιμασία για τη Λαγκάρντ.

Παράλληλα, οι αναπτυσσόμενες χώρες επιδιώκουν να αποκτήσουν μεγαλύτερο βάρος στη λειτουργία του Ταμείου και να διευρύνουν την επιρροή τους.

Στις πρώτες δηλώσεις της μετά την εκλογή της υπογράμμισε ότι πρόκειται για «νίκη της Γαλλίας».

* Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος συγχάρηκε την Κριστίν Λαγκάρντ για την εκλογή της και της ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Το πορτρέτο της νέας διευθύντριας

Η Κριστίν Λαγκάρντ, 55 ετών, γεννήθηκε στο Παρίσι και μεγάλωσε στη Χάβρη της δυτικής Γαλλίας. Στα εφηβική της χρόνια μετείχε στην εθνική ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης.

Τη δεκαετία του 1980 εργάστηκε στις ΗΠΑ σε δικηγορικό γραφείο, όταν, όπως έχει πει η ίδια, το γραφείο όπου δούλευε στο Παρίσι δεν τη επέλεξε για ανώτατη θέση λόγω του φύλου της.

Υπουργός Οικονομικών έγινε το 2007, ενώ νωρίτερα είχε λάβει και άλλα αξιώματα, και ήταν εξαρχής από τις πιο στενές συνεργάτιδες του προέδρου Σαρκοζί.

Είναι διαζευγμένη και έχει δύο ενήλικους γιους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εκεί που τελειώνουν οι λέξεις… (vid)

Ο Ολυμπιακός του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Και μια ποδοσφαιρική ιστορία που δεν ξέρεις αν συμβαίνει ή αν την ονειρεύεσαι με τα μάτια ανοιχτά…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024