Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επισιτιστική κρίση φέρνει στο Κέρας της Αφρικής η χειρότερη ξηρασία από το 1950

Επισιτιστική κρίση φέρνει στο Κέρας της Αφρικής η χειρότερη ξηρασία από το 1950

Περισσότεροι από δέκα εκατομμύρια άνθρωποι  -ανάμεσα τους και εκατομμύρια παιδιά που επηρεάζονται περισσότερο από κάθε άλλη ηλικιακή ομάδα- έχουν πληγεί από την χειρότερη ξηρασία των τελευταίων εξήντα ετών στο Κέρας της Αφρικής και έχουν ανάγκη από έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια προκειμένου σε ορισμένες περιοχές να αντιμετωπίσουν ακόμη και την πείνα, αναφέρει ο ΟΗΕ.

Περισσότεροι από δέκα εκατομμύρια άνθρωποι -ανάμεσα τους και εκατομμύρια παιδιά που επηρεάζονται περισσότερο από κάθε άλλη ηλικιακή ομάδα- έχουν πληγεί από την χειρότερη ξηρασία των τελευταίων εξήντα ετών στο Κέρας της Αφρικής και έχουν ανάγκη από έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια προκειμένου σε ορισμένες περιοχές να αντιμετωπίσουν ακόμη και την πείνα, αναφέρει ο ΟΗΕ.

«Δύο διαδοχικές περίοδοι με ελάχιστη βροχή οδήγησαν σε ένα από τα πιο ξηρά έτη από το 1950- 1951 σε πολλές περιοχές με βοσκοτόπια», δήλωσε η εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Μπιρς, τονίζοντας ότι «μέχρι το 2012 δεν υπάρχει πιθανότητα βελτίωσης».

«Δεν έχουμε δει τέτοια ξηρασία εδώ και 60 χρόνια» σημείωσε, εξηγώντας ότι η έλλειψη της βροχής έχει προκαλέσει «μία σημαντική διατροφική κρίση στην περιοχή». Πρόσθεσε ότι δεν αναμένεται βελτίωση παρά μόνο στο 2012.

«Σε πολλές περιοχές, μπορούμε να μιλάμε για πείνα» δήλωσε ακόμη η εκπρόσωπος, αναφέροντας ότι η Κένυα, το Τζιμπουτί, η Αιθιοπία και η Σομαλία είναι οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο και βρίσκονται πιο κοντά σε κατάσταση λιμού.

Επιπλέον, η κ. Μπιρς επεσήμανε ότι η αύξηση των τιμών των τροφίμων στην περιοχή έχει επηρεάσει ακόμη και τα μέσα νοικοκυριά.

Ο επερχόμενος λιμός έχει αυξήσει τους αριθμούς των προσφύγων που διασχίζουν τα σύνορα σε μία ούτως ή άλλως ευαίσθητη πολιτικά ζώνη, με τον ΟΗΕ να υπολογίζει ότι τις τελευταίες ημέρες πέρασαν στην Κένυα 20.000 άτομα και περίπου 100.000 από την αρχή του χρόνου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024