Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βγήκε από το νοσοκομείο η Γκ.Γκίφορντς πέντε μήνες μετά τον τραυματισμό της

Βγήκε από το νοσοκομείο η Γκ.Γκίφορντς πέντε μήνες μετά τον τραυματισμό της

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε η Γκαμπριέλ Γκίφορντς, μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ από την Αριζόνα, η οποία έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης τον Ιανουάριο. Η 41χρονη πολιτικός μετά από πολύμηνη νοσηλεία θα μεταφερθεί στο σπίτι του συζύγου τους, Μαρκ Κέλι, στο Τέξας, από όπου θα συνεχίσει τη θεραπεία της.

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε η Γκαμπριέλ Γκίφορντς, μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ από την Αριζόνα, η οποία έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης τον Ιανουάριο.

Η Γκίφορντς μετά από πολύμηνη νοσηλεία θα μεταφερθεί στο σπίτι του συζύγου τους, Μαρκ Κέλι, στο Τέξας, από όπου θα συνεχίσει και τη θεραπεία της.

Η 41χρονη πολιτικός έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης στις 8 Ιανουαρίου, οπότε ένοπλος πυροβόλησε και σκότωσε έξι άτομα και τραυμάτισε άλλα 13.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γιατρού της κλινικής όπου νοσηλευόταν, Τζέραρντ Φρανσίσκο, η Γκ.Γκίφορντς δείχνει να είναι καλά και παρουσιάζει συνεχή βελτίωση από τη στιγμή που έφτασε στο νοσοκομείο.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχει φτάσει στην επόμενη φάση της αποκατάστασης και μπορεί να ξεκινήσει θεραπεία εκτός νοσοκομείου. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα συνεχίσει να κάνει σημαντικά βήματα για την πλήρη αποκατάστασή της» συνεχίζει ο γιατρός.

Την περασμένη Κυριακή, η Γκ.Γκίφορντς ανάρτησε στο Facebook τις πρώτες φωτογραφίες της μετά τον τραυματισμό της που την δείχνουν να χαμογελά.

Ωστόσο, η συνεργάτιδά της Πία Καρουσόνε δήλωσε σε συνέντευξή της ότι η 41χρονη πολιτικός έχει περιορισμένη δυνατότητα ομιλίας.

Η Γκίφορντς είχε διοργανώσει εκδήλωση γνωριμίας και συζήτησης με τους ψηφοφόρους της όταν ο 22χρονος Τζάρεντ Λάφνερ εισέβαλε στο χώρο πυροβολώντας αδιακρίτως.

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν –μεταξύ τους ένα κορίτσι εννέα ετών και ένας ομοσπονδιακός δικαστής– και 13 τραυματίστηκαν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αποστολόπουλος: «Ζω ένα όνειρο»

Ο Απόστολος Αποστολόπουλος μίλησε για το όνειρο που ζει τις τελευταίες μέρες με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024