Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λαθραία όπλα από την Τυνησία προμηθεύονται οι αντάρτες στη Λιβύη

Λαθραία όπλα από την Τυνησία προμηθεύονται οι αντάρτες στη Λιβύη

Οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί κάνουν λαθρεμπόριο όπλων από την Τυνησία για να πολεμήσουν τις δυνάμεις ασφαλείας του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, μεταδίδει το BBC. Λίβυος που πραγματοποιεί λαθρεμπόριο όπλων δήλωσε ότι Λίβυοι του εξωτερικού χρηματοδοτούν την αγορά όπλων από Τυνήσιους, τα οποία περνούν τα σύνορα παρά τους ελέγχους των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι. Την ίδια ώρα ο Καντάφι παίζει... σκάκι με τον πρόεδρο της διεθνούς σκακιστικής ομοσπονδίας.

Οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί κάνουν λαθρεμπόριο όπλων από την Τυνησία για να πολεμήσουν τις δυνάμεις ασφαλείας του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, μεταδίδει το BBC.

Λίβυος λαθρέμπορος όπλων είπε στο BBC ότι Καλάσνικοφ και εκτοξευτήρες χειροβομβίδων περνούν τα σύνορα, σε συχνές αποστολές.

Στα σύνορα βρίσκονται δυνάμεις του Καντάφι που έχουν την εντολή να ελέγχουν όλα τα φορτία που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα.

Ο λαθρέμπορος όπλων δήλωσε στο BBC ότι Λίβυοι του εξωτερικού χρηματοδοτούν την αγορά όπλων που στέλνονται στη δυτική Λιβύη για να πολεμήσουν τις δυνάμεις του Καντάφι. Τόνισε, επίσης, ότι πολλοί Τυνήσιοι βοηθούν του Λίβυους εξεγερμένους.

Επιχείρηση ανακατάληψης της Μπρέγκα

Οι εξεγερμένοι που μάχονται εναντίον των δυνάμεων του συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι επιτέθηκαν την Κυριακή για να ανακαταλάβουν την πόλη Μπρέγκα, όπου υπάρχουν σημαντικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, αλλά απωθήθηκαν.

Στις συγκρούσεις σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις εξεγερμένοι και τραυματίστηκαν 65 άτομα, σύμφωνα με πηγές νοσοκομείου και εξεγερμένους.

Οι μάχες κλιμακώθηκαν μετά από μια περίοδο αδιεξόδου στο ανατολικό μέτωπο.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση της Λιβύης υποστηρίζει ότι απέκρουσε νέα προσπάθεια των εξεγερμένων να καταλάβουν την Ζαουίγια.

Σύμφωνα με τους αντάρτες σημειώθηκαν ισχυρές μάχες στο κέντρο της πόλης, ωστόσο, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πράγματα ήταν ήσυχα και η πόλη φαινόταν να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Καντάφι.

Ο Καντάφι… παίζει σκάκι

Η λιβυκή κρατική τηλεόραση μετέδωσε την Κυριακή εικόνες του ηγέτη της χώρας Μουάμαρ Καντάφι από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της διεθνούς σκακιστικής ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, ο Κίρσαν Ιλιούμζινοφ, ο οποίος είχε υπηρετήσει στο παρελθόν ως κυβερνήτης σε μια ρωσική επαρχία, έπαιξε μια παρτίδα σκάκι στην Τρίπολη με τον Καντάφι.

Ο Ιλιούμζινοφ πρόσθεσε ότι ο Λίβυος ηγέτης του είπε πως δεν έχει καμιά πρόθεση να εγκαταλείψει τη χώρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024