Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Άλλα θύματα του Στρος-Καν αναζητά η υπεράσπιση της καμαριέρας

Άλλα θύματα του Στρος-Καν αναζητά η υπεράσπιση της καμαριέρας

Έκκληση σε άλλα πιθανά θύματα του Ντομινίκ Στρος-Καν να εμφανιστούν και να καταθέσουν, απηύθυνε ο δικηγόρος της 32χρονης καμαριέρας του Sofitel, Κένεθ Τόμσον. Ο ίδιος περιέγραψε την πελάτισσά του, η οποία δεν έχει εμφανιστεί ποτέ δημόσια ούτε έχει κάνει δηλώσεις, ως μια «απλή και εργατική γυναίκα, που υπέστη ψυχικά τραύματα, αλλά θέλει να υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά της». Την ίδια ώρα, το προσωπικό ενός άλλου πολυτελούς ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης ζήτησε από τη διοίκηση να διαβεβαιώσει ότι δεν θα γίνουν ανεκτές τυχόν «ανάρμοστες συμπεριφορές» πελατών.

Έκκληση σε άλλα πιθανά θύματα του Ντομινίκ Στρος-Καν να εμφανιστούν και να καταθέσουν, απηύθυνε ο δικηγόρος της 32χρονης καμαριέρας του Sofitel, Κένεθ Τόμσον. Ο ίδιος περιέγραψε την πελάτισσά του, η οποία δεν έχει εμφανιστεί ποτέ δημόσια ούτε έχει κάνει δηλώσεις, ως μια «απλή και εργατική γυναίκα, που υπέστη ψυχικά τραύματα, αλλά θέλει να υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά της».

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Τόμσον απηύθυνε την έκκληση σε γυναίκες από τη Γαλλία και την Αφρική, μέσω του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου France 2.

Μετά την εμφάνιση του Στρος-Καν τη Δευτέρα στο δικαστήριο, όπου δήλωσε «αθώος», ο Τόμσον υποστήριξε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι «θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα του θύματος, θα μιλήσουμε για λογαριασμό του και θα συνεργαστούμε με το γραφείο του εισαγγελέα».

Ο Τόμσον περιέγραψε την πελάτισσά του, η οποία δεν έχει εμφανιστεί ποτέ δημόσια ούτε έχει κάνει δηλώσεις, ως μια «απλή και εργατική γυναίκα, που υπέστη ψυχικά τραύματα, αλλά θέλει να υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά της».

Την ίδια ώρα, το προσωπικό ενός άλλου πολυτελούς ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης, τούSheraton, ζήτησε από τη διοίκηση να διαβεβαιώσει ότι δεν θα γίνουν ανεκτές τυχόν «ανάρμοστες συμπεριφορές» πελατών.

Η συνάντηση στο Sheraton πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία μίας υπαλλήλου, της Μπέβερλι Μπάντον. Η διοίκηση διαβεβαίωσε το προσωπικό ότι το ξενοδοχείο δεν θα ανεχτεί απρεπείς συμπεριφορές από πελάτες του και ζήτησε από τις εργαζόμενες να καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά.

Όπως μεταδίδει το Reuters, πρόκειται για στροφή 180 μοιρών στην πρακτική ορισμένων ξενοδοχείων της Νέας Υόρκης, καθώς πολλές εργαζόμενες καταγγέλλουν ότι στο παρελθόν οι καταγγελίες έμεναν «στο συρτάρι».

Η Μπέβερλι Μπάντον δηλώνει ότι και η ίδια έχει πέσει θύμα επίθεσης. Ειδικότερα, η Μπάντον κατήγγειλε ότι ένας πελάτης του ξενοδοχείου της έπιασε το στήθος ενώ βρισκόταν στη σουίτα του. Με παρέμβαση της ασφάλειας του ξενοδοχείου ο πελάτης έφυγε, όμως η αστυνομία ουδέποτε ενημερώθηκε.

«Σε τέτοιους καιρούς θα έλεγαν πως ο πελάτης προηγείται. Είναι πάρα πολλοί οι άνθρωποι που το έχουν βιώσει, αλλά δεν έχουν πει τίποτα. Τώρα, όλα βγαίνουν στο φως. Ελπίζω αυτό να αλλάξει τα πράγματα. Πρέπει να τα αλλάξει…» δήλωσε η Μπάντον.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αήττητη πρωταθλήτρια η Λεβερκούζεν (2-1), αποθέωση για Ρόις στη νίκη της Ντόρτμουντ (4-0, vid)

Η Λεβερκούζεν τελείωσε την φετινή Bundesliga πρώτη και αήττητη (2-1) – «Πάρτι» της Ντόρτμουντ στην Βεστφαλία στο τελευταίο παιχνίδι του Ρόις (4-0).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024