Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μέλη της Greenpeace αλυσοδέθηκαν σε σιδηροδρομικές γραμμές στην Ολλανδία

Μέλη της Greenpeace αλυσοδέθηκαν σε σιδηροδρομικές γραμμές στην Ολλανδία

Δέκα ακτιβιστές της Greenpeace αλυσοδέθηκαν το πρωί της Τρίτης στις σιδηροδρομικές γραμμές στην πόλη Ζέλαντ της νότιας Ολλανδίας για να εμποδίσουν τη διέλευση τρένου το οποίο μεταφέρει πυρηνικά απόβλητα στη Γαλλία. Εάν γίνει κάποιο ατύχημα θα είναι καταστροφή, ο πληθυσμός θα εκτεθεί σε ραδιενέργεια ανάλογη με αυτή στο Τσερνόμπιλ ή τη Φουκουσίμα, δήλωσε εκπρόσωπος της Greenpeace.

Δέκα ακτιβιστές της Greenpeace αλυσοδέθηκαν το πρωί της Τρίτης στις σιδηροδρομικές γραμμές στην πόλη Ζέλαντ της νότιας Ολλανδίας για να εμποδίσουν τη διέλευση τρένου το οποίο μεταφέρει πυρηνικά απόβλητα στη Γαλλία.

«Αλυσοδέθηκαν σε διάφορα σημεία των σιδηροδρομικών γραμμών για να εμποδίσουν την αναχώρηση του τρένου, το οποίο έχει προορισμό την πόλη Λα Αγκ της βορειοδυτικής Γαλλίας» δήλωσε η Εστερ Μπουτ, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, σύμφωνα με την οποία η αναχώρηση του τρένου μπορεί να καθυστερήσει, αλλά τελικά θα γίνει.

Σύμφωνα με την Greenpeace, το φορτίο των τριών βαγονιών του τρένου αποτελεί κίνδυνο για τον πληθυσμό κατά μήκος της πορείας που θα ακολουθήσει το τρένο ως το εργοστάσιο επεξεργασίας πυρηνικών αποβλήτων της Λα Αγκ.

Τα απόβλητα προέρχονται από τον πυρηνικό σταθμό της πόλης Μπόρσελε στη νοτιοδυτική Ολλανδία.

Σύμφωνα με την Greenpeace, πρόκειται για το πρώτο από τα δέκα φορτία πυρηνικών αποβλήτων της Ολλανδίας που θα μεταφερθούν στο εργοστάσιο της Λα Αγκ εντός των προσεχών δυο ετών.

«Εάν γίνει κάποιο ατύχημα θα είναι καταστροφή» δήλωσε η Ικε Τόιλινγκ, εκπρόσωπος της Greenpeace σύμφωνα με την οποία σε μια τέτοια περίπτωση «ο πληθυσμός θα εκτεθεί σε ραδιενέργεια ανάλογη με αυτή στο Τσερνόμπιλ ή τη Φουκουσίμα».

Η Greenpeace τονίζει ότι τα πυρηνικά απόβλητα που δεν θα μπορέσουν να ανακυκλωθούν και θα επιστρέψουν στην Ολλανδία για να αποθηκευτούν, θα παραμείνουν ραδιενεργά για 240.000 χρόνια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Είμαστε σε συζητήσεις με τη διοίκηση για το ρόστερ της νέας σεζόν»

Η πρώτη ατάκα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τον Ολυμπιακό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024