Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Από καρκίνο πάσχει ο Ρ.Μλάντιτς, σύμφωνα με τον δικηγόρο του

Ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς πάσχει από καρκίνο, σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του στην εφημερίδα του Βελιγραδίου Blic. Ο ίδιος δηλώνει ότι έχει έγγραφα που να το αποδεικνύουν, αλλά ο εκπρόσωπος της σερβικής Εισαγγελίας για εγκλήματα πολέμου δηλώνει ότι τα έγγραφα αυτά είναι πλαστά. Ο Ράτκο Μλάντιτς θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση την Παρασκευή ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), όπου θα κληθεί να δηλώσει εάν είναι αθώος ή ένοχος. Ο ίδιος αναμένεται να αρνηθεί να το κάνει, γεγονός που θα οδηγήσει πιθανότατα σε αναβολή της δίκης κατά ένα μήνα.

Ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς πάσχει από καρκίνο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας του Βελιγραδίου Blic, η οποία επικαλείται τον δικηγόρο του.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του Μλάντιτς, Μίλος Σάλιτς, ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας υποβλήθηκε μυστικά σε θεραπεία για λέμφωμα Hodgkin, δηλαδή καρκίνο των λεμφαδένων, σε κλινική του Βελιγραδίου το 2009.

Φέρεται να υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα και σε χημειοθεραπεία, δήλωσε ο Σάλιτς, επικαλούμενος ιατρικά έγγραφα.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της σερβικής Εισαγγελίας για Εγκλήματα Πολέμου, Μπρούνο Βέκαριτς, δήλωσε ότι τα έγγραφα είναι πλαστογραφημένα.

Σύμφωνα με τον Μπ.Βέκαριτς, πρόκειται για τακτική της υπερασπιστικής ομάδας του Μλάντις να επιμένει στα προβλήματα υγείας του.

Ο Μ.Σάλιτς είχε ασκήσει έφεση κατά της έκδοσης του Μλάντιτς με το επιχείρημα ότι ο πελάτης του είναι πολύ άρρωστος για να μπορέσει να δικαστεί. Ο ίδιος είχε, μάλιστα, δηλώσει ότι πιστεύει πως ο 69χρονος Μλάντιτς δεν θα αντέξει μέχρι την έναρξη της δίκης.

Ο Ράτκο Μλάντιτς έδειχνε ιδιαίτερα καταβεβλημένος στις πρώτες φωτογραφίες μετά τη σύλληψή του πριν από μία εβδομάδα. Ωστόσο, μία ομάδα Σέρβων γιατρών τον έκρινε ικανό να εκδοθεί και να δικαστεί.

Την Παρασκευή στο ICTY

Ένας Σέρβος δικηγόρος επελέγη για να εκπροσωπήσει τον Ράτκο Μλάντιτς στο ICTY. Ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας θα κάνει την Παρασκευή την πρώτη του εμφάνιση ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY).

Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι ο Ρ.Μλάντιτς θα εκπροσωπηθεί αρχικά από τον Σέρβο δικηγόρο Αλεξάνταρ Αλέξιτς, ο οποίος έχει αναλάβει και την υπεράσπιση του Στόγιαν Ζουπλιάνιν, πρώην διοικητή της σερβοβοσνιακής αστυνομίας, ο οποίος κατηγορείται για ορισμένα από τα εγκλήματα που φέρεται ότι διέπραξε και ο ίδιος ο Μλάντιτς.

Ο Ράτκο Μλάντιτς, ο οποίος κρατείται σε απομόνωση στην φυλακή Σεβένινγκεν, θα κληθεί την Παρασκευή να δηλώσει εάν είναι αθώος ή ένοχος.

Ο ίδιος αναμένεται να μην αποδεχθεί την δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου και να αρνηθεί να δηλώσει αθώος ή ένοχος, γεγονός που θα οδηγήσει πιθανότατα σε αναβολή της δίκης κατά ένα μήνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024