Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εγκατέλειψε τη Λιβύη και τον Μουαμάρ Καντάφι ο υπουργός Πετρελαίου

Εγκατέλειψε τη Λιβύη και τον Μουαμάρ Καντάφι ο υπουργός Πετρελαίου

Τη Λιβύη και τον Μουαμάρ Καντάφι εγκατέλειψε ένας ακόμη υπουργός, διαφωνώντας με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα. Πρόκειται για τον υπουργό Πετρελαίου, Σόκρι Γκάνεμ, ο οποίος βρίσκεται πλέον στην Ιταλία. «Αυτός ο πόλεμος χειροτερεύει καθημερινά και δεν υπάρχει τέλος» δήλωσε από τη Ρώμη. Βομβιστική επίθεση σημειώθηκε σε χώρο στάθμευσης ενός από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Βεγγάζης, όπου διαμένουν διπλωμάτες, δημοσιογράφοι και αξιωματούχοι των αντικαθεστωτικών. Νέες αεροπορικές επιδρομές στην Τρίπολη.

Τη Λιβύη και τον Μουαμάρ Καντάφι εγκατέλειψε ένας ακόμη υπουργός, διαφωνώντας με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα.

Πρόκειται για τον υπουργό Πετρελαίου, Σόκρι Γκάνεμ, ο οποίος βρίσκεται πλέον στη Ρώμη. Η ανακοίνωση της παραίτησής του ήρθε μετά την απόφαση του ΝΑΤΟ να παρατείνει για τρεις μήνες την αποστολή της Συμμαχίας στη Λιβύη, η οποία θα ολοκληρωνόταν στα τέλη Ιουνίου.

Ο 68χρονος Σόκρι Γκάνεμ είπε στο CNN ότι αποχώρησε από τη Λιβύη, επειδή οι συνθήκες ζωής των ανθρώπων έχουν γίνει αφόρητες.

«Αυτός ο πόλεμος χειροτερεύει καθημερινά και δεν υπάρχει τέλος. Εμείς επιθυμούμε να τελειώσει όλο αυτό το πράγμα ειρηνικά και να βρεθεί μία λύση για να επανεγκαταστήσουμε τη Δημοκρατία και μία συνταγματική κυβέρνηση» δήλωσε.

Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο χαιρέτισε την απομάκρυνση του Γκάνεμ από το καθεστώς Καντάφι, καλώντας και τους άλλους υπουργούς «επιδείξουν θάρρος και να ακολουθήσουν το παράδειγμά του».

Στο μεταξύ, βομβιστική επίθεση σημειώθηκε τη νύχτα της Τετάρτης σε χώρο στάθμευσης ενός από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Βεγγάζης, όπου διαμένουν διπλωμάτες, δημοσιογράφοι και αξιωματούχοι των αντικαθεστωτικών. Από την έκρηξη δεν υπήρξαν θύματα, αλλά δύο αυτοκίνητα καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, το πολιτικό όργανο των αντικαθεστωτικών στη Λιβύη, καταδίκασε την βομβιστική επίθεση, την οποία αποδίδει στο καθεστώς Καντάφι.

«Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο καταδικάζει την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο και δηλώνει ότι δεσμεύεται να φέρει τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του.

Και η Μάλτα, μετά τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Κατάρ, την Γκάμπια και την Ιορδανία ανακοίνωσε ότι θεωρεί το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ως το νόμιμο εκπρόσωπο του λιβυκού λαού.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, το ΝΑΤΟ πραγματοποίησε νέες αεροπορικές επιδρομές στην Τρίπολη και τουλάχιστον έξι ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν από διαφορετικές περιοχής της πρωτεύουσας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024