Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέο αρχηγό του Μεικτού Γενικού Επιτελείου ανακοίνωσε ο Μπ.Ομπάμα

Νέο αρχηγό του Μεικτού Γενικού Επιτελείου ανακοίνωσε ο Μπ.Ομπάμα

Τον στρατηγό Μάρτιν Ντέμπσεϊ επέλεξε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ως αντικαταστάτη του ναύαρχου Μάικ Μάλεν στη θέση του επικεφαλής του Μεικτού Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ. Η κίνηση αυτή έρχεται την ώρα που ο Μπ.Ομπάμα αντιμετωπίζει έντονες πιέσεις για μείωση των στρατιωτών στο Αφγανιστάν και ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί η αποχώρηση από το Ιράκ· η Λιβύη είναι ο τρίτος «πονοκέφαλος» για τον νέο επιτελάρχη.

Τον στρατηγό Μάρτιν Ντέμπσεϊ επέλεξε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ως αντικαταστάτη του ναύαρχου Μάικ Μάλεν στη θέση του επικεφαλής του Μεικτού Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ.

Ο Μ.Ντέμπσεϊ ήταν μέχρι σήμερα αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, θέση που κατείχε για ένα μάλλον σύντομο χρονικό διάστημα—ανέλαβε τον περασμένο Απρίλιο.

Νέος αρχηγός του Επιτελείο του Στρατού θα αναλάβει ο στρατηγός Ρέιμοντ Οντιένρο, επικεφαλής των δυνάμεων στο Ιράκ με μεγάλη πείρα στο μέτωπο.

Αναπληρωτής επικεφαλής του Μεικτού Γενικού Επιτελείου θα είναι ο ναύαρχος Τζέιμς Γουίνφελντ που θα αντικαταστήσει στρατηγό Τζέιμς Καρτράιτ, που ήταν ένας από τους υποψήφιους για το Μικτό Επιτελείο αλλά οι ενστάσεις που διατυπώθηκαν για το τρόπο άσκησης των καθηκόντων τον έθεσαν εκτός της λίστας των υποψηφίων.

Ο Μ.Ντέμπσεϊ θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Οκτωβρίου. Ο διορισμός πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία, αν και δεν φαίνεται ότι θα υπάρξουν προβλήματα σε αυτό.

Η κίνηση αυτή έρχεται την ώρα που ο Μπ.Ομπάμα αντιμετωπίζει έντονες πιέσεις για μείωση των στρατιωτών στο Αφγανιστάν και ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί η αποχώρηση από το Ιράκ.

Παράλληλα, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εμπλέκονται στις επιχειρήσεις στη Λιβύη (σε μικρότερη κλίμακα από τους συμμάχους τους) οι οποίες μετά από δύο μήνες εξακολουθούν να βρίσκονται σε τέλμα, με τον Καντάφι να μην έχει απολέσει πλήρως τη δυνατότητα να εξαπολύει επιθέσεις.

Την πρόκληση του νέου, απαιτητικού ρόλου που θα αναλάβει ο νέος αρχηγός υπογράμμισε ο Μπαράκ Ομπάμα σε σύντομες δηλωσίες του στο Λευκό Οίκο. Ο στρατηγός «κατανοεί ότι τα στρατιωτικά κέρδη και η πολιτική πρόοδος πανε χέρι με χέρι»,είπε ο Μπαράκ Ομπάμ.

Εντός του στρατεύματος, σημειώνουν οι New York Times, ο Ντέμπσεϊ δεν συγκεντρώνει αντιπάθειες και γενικά χαίρει εκτίμησης από τους πολιτικούς. Θεωρείται σαν ένα πρόσωπο που μπορεί να «ξαναχτίσει» ένα εξαντλημένο από τις πολυετείς συγκρούσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Ευρωλίγκα απαξιώνει το προϊόν της

Δεν νοείται ιδιαίτερα σήμερα, να υπάρχουν παραβάσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με το χρόνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024