Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφοδρή αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ στην Τρίπολη της Λιβύης

Σφοδρή αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ στην Τρίπολη της Λιβύης

Σφοδρότατη αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήσαν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή Μπαμ Αλ-Αζίζιγια της Τρίπολης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρία άτομα και να τραυματιστούν πάνω από 150. Οι πύραυλοι έπληξαν εγκαταστάσεις της πολιτοφυλακής. Από τους ξένους δημοσιογράφους εκτιμάται ότι ήταν ίσως η πιο σφοδρή επίθεση εναντίον του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι μέσα στην ίδια την Τρίπολη. Οι εξεγερμένοι θα ανοίξουν γραφείο στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Τζέφρι Φέλτμαν.

Σφοδρότατη αεροπορική επιδρομή πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή Μπαμ Αλ-Αζίζιγια της Τρίπολης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρία άτομα και να τραυματιστούν πάνω από 150.

Οι εκρήξεις από τους πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ ξεπέρασαν συνολικά τις δώδεκα, ενώ από τους ξένους δημοσιογράφους εκτιμάται ότι ήταν ίσως η πιο σφοδρή επίθεση εναντίον του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι μέσα στην ίδια την Τρίπολη.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι τώρα, υπάρχουν τρεις νεκροί και 150 τραυματίες από την επίθεση» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μούσα Ιμπραίμ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημέρωσε τους ξένους δημοσιογράφους ότι οι πύραυλοι έπληξαν εγκαταστάσεις της πολιτοφυλακής. Πρόκειται, όπως ισχυρίστηκε, για μονάδες εθελοντών πολιτών που υποστηρίζουν το στρατό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του καθεστώτος Καντάφι οι εγκαταστάσεις αυτές είχαν εκκενωθεί και τα περισσότερα θύματα είναι άμαχοι που ζουν κοντά στο ξενοδοχείο, όπου έχουν καταλύσει οι ξένες δημοσιογραφικές αποστολές.

Το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε τις επιδρομές εναντίον στόχων στην Τρίπολη. «Οι δυνάμεις του Καντάφι συνεχίζουν να αποτελούν απειλή για τους αμάχους και εμείς θα συνεχίσουμε να πλήττουμε στόχους από τους οποίους προέρχεται η βία αυτή» τόνισε ο υπεύθυνος των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, στρατηγός Σαρλ Μπουσάρ.

Οι ρεπόρτερ των διεθνών δικτύων που ως επί το πλείστον φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο Rixos περίπου ένα χιλιόμετρο από την περιοχή Μπαμπ Αλ-Αζίζιγια, ένιωσαν το κτήριο να σείεται συθέμελα από την ισχύ αλλά και τη συχνότητα των εκρήξεων.

Η περιοχή Μπαμπ Αλ-Αζίζιγια πάντως που δέχθηκε την επίθεση των Νατοϊκών δυνάμεων αποτελεί το χώρο όπου βρίσκονται οι κατοικίες του Μουαμάρ Καντάφι και της οικογενείας του αλλά και των συνεργατών του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024