Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Προς τη Βρετανία ταξιδεύει η ηφαιστειακή τέφρα από την Ισλανδία

Προς τη Βρετανία ταξιδεύει η ηφαιστειακή τέφρα από την Ισλανδία

Νότια κινείται το νέφος της ηφαιστειακής τέφρας, μετά την έκρηξη του ισλανδικού ηφαιστείου Γκρίμσβετν. Οι πτήσεις από και προς την Ιρλανδία μπορεί να επηρεαστούν, ανακοίνωσε το Δουβλίνο, ενώ το νέφος θα έχει φτάσει στη Σκωτία μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ, και δεν αποκλείεται να προκαλέσει προβλήματα στις αεροπορικές μετακινήσεις. Εκτιμάται, πάντως, ότι το νέφος δεν θα προκαλέσει τον «εφιάλτη» που είχε δημιουργήσει η έκρηξη του ηφαιστείου Eyjafjallajokull πέρυσι τον Απρίλιο, αφήνοντας εγκλωβισμένους δεκάδες χιλιάδες επιβάτες. Ανοίγει και πάλι από 22:00 (ώρα Ελλάδας) το διεθνές αεροδρόμιο της Ισλανδίας.

Νότια κινείται το νέφος της ηφαιστειακής τέφρας, μετά την έκρηξη του ισλανδικού ηφαιστείου Γκρίμσβετν. Οι πτήσεις από και προς την Ιρλανδία μπορεί να επηρεαστούν, ανακοίνωσε το Δουβλίνο, ενώ το νέφος θα έχει φτάσει στη Σκωτία μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ, και δεν αποκλείεται να προκαλέσει προβλήματα στις αεροπορικές μετακινήσεις.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι υψηλής πυκνότητας νέφος ηφαιστειακής τέφρας κινείται προς τη Σκωτία και ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα στις αεροπορικές μεταφορές ακόμα και τη Δευτέρα το βράδυ.

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας (CAA) ανακοίνωσε ότι πιθανώς θα προκληθούν προβλήματα στις αεροπορικές μεταφορές την Τρίτη.

Ανέφερε, επίσης, ότι τα αεροσκάφη δεν μπορούν να πετάξουν μέσα από υψηλής πυκνότητας νέφη τέφρας, ενώ ενδέχεται να μπορούν να πετάξουν μέσα από πιο αραιά νέφη.

Παράλληλα, η ιρλανδική Αρχή Αεροπορίας (ΙΑΑ) ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις από και προς την Ιρλανδία μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Η ΙΑΑ ανακοίνωσε, πάντως, ότι δεν περιμένει μεγάλα προβλήματα μέσα στις επόμενες 48 ώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να πετάξει την Τρίτη από το Δουβλίνο στη Βρετανία για επίσημη επίσκεψη.

«Ίσως υπάρξουν προβλήματα κατά το τέλος της εβδομάδας» τόνισε.

Δανοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών αεροπορίας ανακοίνωσαν ότι νέφος ηφαιστειακής τέφρας έφτασε στην Γροιλανδία και η Air Greenland ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις ανάμεσα στο αεροδρόμιο του νησιού και την Κοπεγχάγη ακυρώθηκαν.

Το κλειστό για ώρες διεθνές αεροδρόμιο της Ισλανδίας άνοιξε από τις 22:00 (ώρα ελλάδας) ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Στη Γαλλία, το αρμόδιο υπουργείο διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να φτάσει η τέφρα στον εναέριο χώρο, τουλάχιστον εντός των επόμενων 48 ωρών.

«Μετά την Πέμπτη όλα θα εξαρτηθούν από τη φύση της ηφαιστειακής έκρηξης» αναφέρεται στην ανακοίνωση των Αρχών.

Νωρίτερα, η ευρωπαϊκή υπηρεσία εναερίου κυκλοφορίας Eurocontrol προειδοποίησε ότι το νέφος της ηφαιστειακής τέφρας είναι πιθανόν να επεκταθεί προς τον νότο.

Εκτιμάται, ωστόσο, ότι η διακοπή των αεροπορικών συγκοινωνιών θα είναι περισσότερο περιορισμένη, σε σχέση με πέρυσι τον Απρίλιο, οπότε μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Eyjafjallajokull είχαν προκληθεί τεράστια προβλήματα στις αεροπορικές μετακινήσεις. Αποτέλεσμα αυτού ήταν δεκάδες χιλιάδες επιβάτες να παραμείνουν εγκλωβισμένοι σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαριά «καμπάνα» από την UEFA στον ΠΑΟΚ!

Η UEFA έριξε βαρύ χρηματικό πρόστιμο στον ΠΑΟΚ αλλά και ποινή μετακίνησης των φιλάθλων του στο πρώτο εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι της νέας σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024