Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε πορεία νίκης το Λαϊκό Κόμμα στις περιφερειακές εκλογές της Ισπανίας

Σε πορεία νίκης το Λαϊκό Κόμμα στις περιφερειακές εκλογές της Ισπανίας

Η οργή των ψηφοφόρων για την ανεργία, τη λιτότητα και τα λιμνάζοντα ύδατα της οικονομίας αντικατοπτρίστηκε στις κάλπες των περιφερειακών εκλογών της Κυριακής στην Ισπανία, την πρώτη σημαντική πολιτική διαδικασία για το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα μετά την υιοθέτηση των σκληρών μέτρων. Το αντιπολιτευόμενο συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι προηγείται με έξι ποσοστιαίες μονάδες έναντι των Σοσιαλιστών υπό τον πρωθυπουργό Χοσέ Θαπατέρο, βάσει των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων.

Η οργή των ψηφοφόρων για την ανεργία, τη λιτότητα και τα λιμνάζοντα ύδατα της οικονομίας αντικατοπτρίστηκε στις κάλπες των περιφερειακών εκλογών της Κυριακής στην Ισπανία, την πρώτη σημαντική πολιτική διαδικασία για το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα μετά την υιοθέτηση των σκληρών μέτρων. Το αντιπολιτευόμενο συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι προηγείται με έξι ποσοστιαίες μονάδες έναντι των Σοσιαλιστών, βάσει των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων.

Με καταμετρημένο το 29% των ψήφων, το Λαϊκό Κόμμα (PP) συγκεντρώνει 34,93% και οι Σοσιαλιστές υπό τον Χοσέ Θαπατέρο (ο οποίος έχει ήδη ανακοινώνει ότι δεν θα διεκδικήσει τρίτη πρωθυπουργική θητεία) ακολουθούν με 28,22%, σε μία εκλογική ήττα που είχαν προεξοφλήσει αναλυτές και δημοσκοπήσεις.

Η Σεβίλλη, η τέταρτη μεγαλύτρη πόλη της Ισπανίας, «ανήκει» στο Λαϊκό Κόμμα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που μεταδίδονται από το δικτυακό τόπο του ισπανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Οι Ισπανοί κλήθηκαν να εκλέξουν τα δημοτικά συμβούλια 8.116 πόλεων και 13 από τις συνολικά 17 περιφερειακές κυβερνήσεις. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, θεωρείται πιθανότερο πως από τη Δευτέρα οι Σοσιαλιστές θα ελέγχουν μόνο μία από τις 17 ισπανικές περιφέρειες, την Ανδαλουσία, και αναμένεται να χάσουν τα ιστορικά προπύργιά τους, όπως την περιοχή της Καστίλης-Λα Μάντσα και της Εστρεμαδούρας.

Η Βαρκελώνη αναμένεται να επιστρέψει υπό τον έλεγχο των εθνικιστών συντηρητικών της CiU. Μαδρίτη και Βαλένθα αναμένεται να παραμείνουν στη δεξιά.

Οι κάλπες στήθηκαν στη σκιά των πολυπληθών και ειρηνικών συγκεντρώσεων των «Αγανακτισμένων» στην εμβληματική Πουέρτα δελ Σολ της Μαδρίτης. Το «Κίνημα 15Μ» αποφάσισε να παραμείνει στην πλατεία για άλλη μία εβδομάδα, παρόλο που αρχικά είχαν ανακοινώσει ότι οι συγκεντρώσεις τους θα διαρκέσουν μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024