Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ενώπιον του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης ο Ντομινίκ Στρος-Καν

Ενώπιον του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης ο Ντομινίκ Στρος-Καν

Στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης προσήχθη το απόγευμα της Δευτέρας ο Ντομινίκ Στρος-Καν ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα βιασμού, σεξουαλική επίθεση και ομηρία, έπειτα από καταγγελία 32χρονης καμαριέρας στο ξενοδοχείο του Μανχάταν. Ο εισαγγελέας ζήτησε τη συνέχιση της κράτησης του Ντομινίκ Στρος-Καν, ενώ οι συνήγοροί του πρότειναν την απελευθέρωση με εγγύηση επικαλούμενοι το άλλοθι του πελάτη τους.

Στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης προσήχθη το απόγευμα της Δευτέρας ο Ντομινίκ Στρος-Καν ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα βιασμού, σεξουαλική επίθεση και ομηρία, έπειτα από καταγγελία 32χρονης καμαριέρας στο ξενοδοχείο του Μανχάταν.

Λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος, 11 το πρωί τοπική ώρα) κλήθηκε στο Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν, περιμένοντας τη σειρά του για ακρόαση από τη δικαστή Μελίσα Τζάκσον.

Οι εισαγγελείς ζήτησαν από τη δικαστή να θέσει τον Στρος-Καν και πάλι υπό περιορισμό για τις κατηγορίες που του αποδίδονται φοβούμενοι μία φυγή του στη Γαλλία. «Αν έφευγε στη Γαλλία, δεν θα μπορούσαμε να τον πείσουμε να επιστρέψει [στις ΗΠΑ]», ανέφερε ο εισαγγελέας.

Επισήμαναν μάλιστα ότι ερευνούν αν έχει διαπράξει το ίδιο αδίκημα και άλλη μία φορά στο παρελθόν και τόνισαν ακόμη ότι τα στοιχεία από την ιατροδικαστική έρευνα επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του θύματος.

Αντιθέτως η υπεράσπιση επισήμανε ότι ο πελάτης της πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση -κατά την πρότασή τους ένα εκατομμύριο δολάρια-, λέγοντας μάλιστα ότι «είναι αρκετά πιθανό ότι θα απαλλαχθεί».

Πρόσθεσε ότι ο Στρος-Καν γευμάτιζε το απόγευμα του Σαββάτου και ότι δεν προσπαθησε να φύγει βιαστικά από το ξενοδοχείο. Σημειώνουν ακόμη ότι ο πελάτης τους συνεργάζεται πλήρως με τις Αρχές για την υπόθεση.

Πληροφορίες στα γαλλικά μέσα ανέφεραν νωρίτερα ότι η υπερασπιστική γραμμή του Στροσ-Κάν είναι ότι δεν βρισκόταν στο ξενοδοχείο την ώρα που καταγγέλλει η καμαριέρα και ότι γευμάτιζε με την κόρη του πριν φύγει για το αεροδρόμιο.

Δέχτηκε να υποβληθεί σε εξετάσεις

Πριν από την εμφάνισή του ενώπιον του δικαστηρίου, ο Ντομινίκ Στρος Καν δέχτηκε να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. Θα εξεταστούν τα ρούχα του για δείγματα DNA, αλλά και ο ίδιος για το αν φέρει γρατσουνιές ή άλλα τραύματα, που να υποδηλώνουν πάλη.

«Ο πελάτης μας συναίνεσε πρόθυμα να υποβληθεί σε επιστημονική και ιατροδικαστική εξέταση», δήλωσε ο δικηγόρος του. Πρόσθεσε δε ότι ο πελάτης του είναι ταλαιπωρημένος, αλλά καλά σε γενικές γραμμές.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, ο Ντομινίκ Στρος Καν δεν έχει διπλωματική ασυλία απέναντι στις κατηγορίες που τον βαραίνουν. «Ο δικαστής θα αποφασίσει εάν ο Στρος Καν θα αποφυλακιστεί με εγγύηση και με ποιές προϋποθέσεις», διευκρίνισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024