Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενώπιον του δικαστηρίου το απόγευμα της Δευτέρας ο Ντομινίκ Στρος-Καν

Ενώπιον του δικαστηρίου το απόγευμα της Δευτέρας ο Ντομινίκ Στρος-Καν

Το απόγευμα της Δευτέρας παρουσιάζεται ενώπιον του δικαστηρίου ο Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα βιασμού, σεξουαλική επίθεση και ομηρία, έπειτα από καταγγελία 32χρονης καμαριέρας στο ξενοδοχείο του Μανχάταν. Ο Στρος-Καν, εμφανώς κουρασμένος, αξύριστος και με χειροπέδες, έχει μεταφερθεί σε τμήμα του νότιου Μανχάταν. Οι συνήγοροι υπεράσπισης θα υποστηρίξουν, σύμφωνα με γαλλικά μέσα, ότι ο πελάτης τους έχει άλλοθι -γευμάτιζε με την κόρη του την ώρα που φέρεται να επιτέθηκε στην καμαριέρα.

Το απόγευμα της Δευτέρας θα παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, στον οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα βιασμού, σεξουαλική επίθεση και ομηρία, έπειτα από καταγγελία 32χρονης καμαριέρας στο ξενοδοχείο Sofitel του Μανχάταν.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, ο επικεφαλής του ΔΝΤ μεταφέρθηκε με χειροπέδες από το αστυνομικό τμήμα του Χάρλεμ, όπου κρατείτο, σε αστυνομικό τμήμα στο νότιο Μανχάταν. Στις φωτογραφίες από τη μεταφορά του εμφανίζεται κουρασμένος, αξύριστος και με τα χέρια δεμένα πίσω με χειροπέδες.

Πριν από την εμφάνισή του ενώπιον του Ποινικού Δικαστηρίου του Μανχάταν ο Ντομινίκ Στρος Καν δέχτηκε να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. Θα εξεταστούν τα ρούχα του για δείγματα DNA, αλλά και ο ίδιος για το αν φέρει γρατσουνιές ή άλλα τραύματα, που να υποδηλώνουν πάλη.

«Ο πελάτης μας συναίνεσε πρόθυμα να υποβληθεί σε επιστημονική και ιατροδικαστική εξέταση απόψε, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης» δήλωσε ο Γουίλιαμ Τέιλορ, δικηγόρος του Ντομινίκ Στρος Καν.

Ο δικηγόρος του πρόσθεσε ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ είναι ταλαιπωρημένος, αλλά καλά σε γενικές γραμμές.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, ο Ντομινίκ Στρος Καν δεν απολαμβάνει διπλωματικής ασυλίας απέναντι στις κατηγορίες που τον βαραίνουν. «Ο δικαστής θα αποφασίσει εάν ο Στρος Καν θα αποφυλακιστεί με εγγύηση και με ποιές προϋποθέσεις».

Ο Στρος-Καν «έχει άλλοθι», αναφέρουν οι δικηγόροι του

Ο εισαγγελέας αναμένεται να ζητήσει τη συνέχιση της κράτησης του Ντομινίκ Στρος-Καν, ενώ οι συνήγοροί του θα επιδιώξουν αποφυλάκιση με την καταβολή εγγύησης.

Σύμφωνα με γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό, οι δικηγόροι του Στρος Καν θα υποστηρίξουν ότι δεν στοιχειοθετείται κατηγορητήριο, λέγοντας ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ είχε άλλοθι. Ο σταθμός RMC μετέδωσε ότι οι δικηγόροι έχουν αποδείξεις πως ο Στρος-Καν γευμάτιζε με την κόρη του την ώρα που φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά στην καμαριέρα του ξενοδοχείου.

Ο σταθμός μετέδωσε πως οι δικηγόροι εντόπισαν όλες τις κινήσεις του Στρος-Καν και διαπίστωσαν ότι έφυγε από το ξενοδοχείο το μεσημέρι, αφού πλήρωσε τους λογαριασμούς του και παρέδωσε το κλειδί του. Στη συνέχεια πήγε να γευματίσει με την κόρη του και πήρε ταξί για το αεροδρόμιο.

Αυτό σημαίνει ότι είχε ήδη αναχωρήσει από το ξενοδοχείο την ώρα που η καμαριέρα ισχυρίζεται ότι της επιτέθηκε, επισημαίνει ο RMC στο δικτυακό του τόπο, προσθέτοντας ότι οι δικηγόροι έχουν υλικές αποδείξεις και αυτόπτες μάρτυρες.

Εν τω μεταξύ, ο ξενοδοχειακός όμιλος Accor, ιδιοκτήτης των ξενοδοχείων Sofitel, ανακοίνωσε ότι ο Στρος-Καν γνωστοποίησε το Σάββατο την αναχώρησή του στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου Sofitel της Νέας Υόρκης, όπου κατηγορείται ότι λίγο νωρίτερα είχε επιτεθεί σεξουαλικά στην καμαριέρα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του Γαλλικού Πρακτορείου, ο όμιλος αρνήθηκε να διευκρινίσει αν ο επικεφαλής του ΔΝΤ είναι τακτικός πελάτης του ξενοδοχείου αυτού ούτε το χρονικό διάστημα της διαμονής του. «Δεν δίνουμε πληροφορίες για τους πελάτες μας» ανέφερε ο όμιλος.

Στο πλευρό του ο Ντομινίκ Στρος Καν έχει τη σύζυγό του, δημοσιογράφο Αν Σινκλέρ, η οποία δήλωσε πως δεν πιστεύει τις κατηγορίες «ούτε για ένα δευτερόλεπτο». «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η αθωότητά του θα αποδειχτεί», γράφει η Σινκλέρ σε μια σύντομη ανακοίνωση της και απευθύνει έκκληση «για ευπρέπεια και αυτοσυγκράτηση».

Συνεργάτες του Ντομινίκ Στρος-Καν καταγγέλλουν εκστρατεία δυφήμησης και σκευωρία. Οι κατηγορίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επισύρουν ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών, σύμφωνα με τη νομοθεσία της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024