Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Βελτιωμένη» η υγεία της Σούζαν Μουμπάρακ ενώ συνεχίζεται η έρευνα σε βάρος της

«Βελτιωμένη» η υγεία της Σούζαν Μουμπάρακ ενώ συνεχίζεται η έρευνα σε βάρος της

Σε σταθερή κατάσταση βρίσκεται η υγεία της τέως πρώτης κυρίας της Αιγύπτου Σούζαν Μουμπάρακ, μετά την «κρίση πανικού» που υπέστη ενώ σε εξέλιξη παραμένει η δικαστική έρευνα σε βάρος της για διαφθορά και παράνομο πλουτισμό. Η Σούζαν Μουμπάρακ είχε καταρρεύσει την Παρασκευή, όταν οι αρχές, αφού ολοκληρώθηκε η τρίωρη ανάκρισή της, διέταξαν να τεθεί υπό κράτηση. Οι γιατροί έκριναν όμως πως η 70χρονη χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση -κάτι που
καθιστά σχεδόν απίθανη τη μεταφορά της σε γυναικείες φυλακές στο Κάιρο, όπως αρχικά αναμενόταν.

Σε σταθερή κατάσταση βρίσκεται η υγεία της τέως πρώτης κυρίας της Αιγύπτου Σούζαν Μουμπάρακ, μετά την «κρίση πανικού» που υπέστη ενώ σε εξέλιξη παραμένει η δικαστική έρευνα σε βάρος της για διαφθορά και παράνομο πλουτισμό.

Η 70χρονη σύζυγος του Χόσνι Μουμπάρακ είχε καταρρεύσει την Παρασκευή, όταν οι αρχές, αφού ολοκληρώθηκε η τρίωρη ανάκρισή της, διέταξαν να τεθεί υπό 15ήμερη κράτηση. Η Σούζαν Μουμπάρακ κατηγορείται ότι καταχράστηκε τα οφέλη της θέσης του συζύγου για να δημιουργήσει μεγάλη περιουσία.

Η Σούζαν Μουμπάρακ θα τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση και θα παραμείνει φρουρούμενη στο νοσοκομείου του Σαρμ ελ-Σέιχ τουλάχιστον για δύο 24ωρα, καθώς η πίεσή της είναι σε υψηλά επίπεδα και έχει πόνους στο στήθος.

Όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ, η Σ.Μουμπάρακ θα παραμείνει στο νοσοκομείο τουλάχιστον για 48 ώρες, προκειμένου να υποβληθεί σε καρδιολογική εξέταση.

Αυτό καθιστά σχεδόν απίθανο το να μεταφερθεί σύντομα σε γυναικείες φυλακές στο Κάιρο, όπως αναμενόταν αρχικά. Οι προετοιμασίες για την μεταγωγή της είχαν ξεκινήσει, αν και σύμφωνα με τα αιγυπτιακά ΜΜΕ «οι υπεύθυνοι των φυλακών δεν έχουν ενημερωθεί επισήμως ότι θα δεχτούν την Σουζάν Μουμπάρακ».

Στο νοσοκομείο στο Σαρμ ελ-Σέιχ βρίσκεται και ο Χόσνι Μουμπάρακ, αντιμετωπίζοντας καρδιολογικά προβλήματα, έχοντας ανακριθεί αρκετές φορές για το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει -εκτός από τις κατηγορίες για διαφθορά, θα λογοδοτήσει και για την άγρια καταστολή των διαδηλώσεων που ζητούσαν την παραίτησή του.

Η ίδια η Σούζαν Μουμπάρακ ανακρίθηκε για πρώτη φορά την Πέμπτη. Πριν την εξέγερση, προωθούσε εντονότατα τον γιο της, Γκαμάλ, για τη διαδοχή του Χόσνι Μουμπάρακ, τις οικονομικές δραστηριότητες του άλλου γιου της Αλαά ενώ θεωρείτο πως χρησιμοποιούσε την επιρροή στο σύζυγό τους για την προαγωγή, ή μη, αξιωματούχων.

Το όνομά της ήταν στα χείλη των Αιγύπτιων διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της εξέγερσης, κατηγορώντας την για την παρασκηνιακή της δράση, ενώ μεταξύ άλλων οι αιγυπτιακές Αρχές εξετάζουν το «πόθεν έσχες» των καταθέσεων της στις αιγυπτιακές τράπεζες (που φτάνουν τα 3,3 δισ. δολάρια) αλλά και το πώς απέκτησε τις πολυτελείς βίλες που έχει στην κατοχή της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024