Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νεκρός εργάτης στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα

Νεκρός εργάτης στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα

Ένας 60χρονος εργάτης στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που μετέφερε υλικό για την απολύμανση του ραδιενεργού νερού και λίγο αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο, στο οποίο μεταφέρθηκε. Σύμφωνα με διαβεβαιώσεις της διαχειρίστριας εταιρείας Tepco, ο εργάτης δεν είχε μολυνθεί από ραδιενέργεια, ωστόσο δεν μπορούν να δοθούν σαφείς απαντήσεις για τα αίτια του θανάτου του.

Ένας 60χρονος εργάτης στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που μετέφερε υλικό για την απολύμανση του ραδιενεργού νερού και λίγο αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε, όπως μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της διαχειρίστριας εταιρείας Tepco, Σοτάρο Οκαουάρα, ο 60χρονος εργάτης δεν είχε μολυνθεί από ραδιενέργεια.

Η εταιρεία δεν μπορεί ακόμη να δώσει σαφείς απαντήσεις για την αιτία θανάτου του εργάτη.

Ο άτυχος άνδρας, ο οποίος ξεκίνησε να δουλεύει την Παρασκευή στο συγκεκριμένο τμήμα του πυρηνικού σταθμού, φορούσε ειδική στολή, μάσκα και γάντια προστασίας από τη ραδιενέργεια, ενώ στο σώμα του δεν βρέθηκαν υψηλά ποσοστά ραδιενεργών ουσιών που θα μπορούσαν να επιφέρουν το θάνατο, προσθέτει η εταιρεία.

Εν τω μεταξύ, η ιαπωνική εταιρεία Chubu Electric Co που διαχειρίζεται την πυρηνικό σταθμό της Χαμαόκα στην κεντρική Ιαπωνία έκλεισε τον αντιδραστήρα 5, τον τελευταία εν λειτουργία αντιδραστήρα του σταθμού αυτού.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Ναότο Καν, τόνισε ότι η διακοπή της λειτουργίας του πυρηνικού αυτού σταθμού γίνεται επειδή βρίσκεται κοντά σε τεκτονικό ρήγμα.

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, ο κίνδυνος να σημειωθεί σεισμός μεγέθους 8 βαθμών μέσα στα επόμενα τριάντα χρόνια φθάνει το 87% στην περιοχή του σταθμού αυτού, ο οποίος βρίσκεται στη νομαρχία Σιζουόκα, σχεδόν 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τόκιο.

Σύμφωνα με τα ιαπωνικά ΜΜΕ, ο αντιδραστήρας 4 έκλεισε την Παρασκευή. Οι αντιδραστήρες 1 και 2 έχουν ήδη πάψει να λειτουργούν όπως και ο 3, η λειτουργία του οποίου είχε διακοπεί για εργασίες συντήρησης.

Η κατασκευή τείχους που θα προστατεύσει τον πυρηνικό σταθμό από τα τσουνάμι θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δυο με τρία χρόνια.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σχέδια για το κλείσιμο άλλων πυρηνικών αντιδραστήρων της χώρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024