Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απέτυχε και ο έβδομος γύρος συνομιλιών για σχηματισμό κυβέρνησης στο Βέλγιο

Απέτυχε και ο έβδομος γύρος συνομιλιών για σχηματισμό κυβέρνησης στο Βέλγιο

Τα χέρια ψηλά σήκωσε και ο έβδομος κατά σειρά διαμεσολαβητής μεταξύ των βελγικών πολιτικών κομμάτων για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, καθώς άκαρπος απέβη και ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων. Το νέο αδιέξοδο, που οφείλεται στη διαμάχη μεταξύ Φλαμανδών και Βαλόνων, απομακρύνει περισσότερο το ενδεχόμενο άμεσης λύσης της ενδεκάμηνης πλέον ακυβερνησίας στη χώρα.

Τα χέρια ψηλά σήκωσε και ο έβδομος κατά σειρά διαμεσολαβητής μεταξύ των βελγικών πολιτικών κομμάτων για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, καθώς άκαρπος απέβη και ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων.

Ο Φλαμανδός Χριστιανοδημοκράτης Βόουτερ Μπέκε, ο τελευταίος πολιτικός στον οποίο ανατέθηκε η διαμεσολάβηση για τις συνομιλίες, παρουσίασε την Πέμπτη στο βασιλιά Αλβέρτο τον Β’ την αναφορά του για τις αδιέξοδες συνομιλίες και του ζήτησε να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του.

Ο βασιλιάς δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν θα κάνει δεκτή την παραίτηση του Μπέκε και θα προχωρήσει, όπως αναφέρει το Reuters, σε νέες διαβουλεύσεις -χωρίς να είναι ξεκάθαρο το τι θα μπορούσε να επακολουθήσει.

Ενώ το Βέλγιο κοντεύει να κλείσει έναν χρόνο ακυβερνησίας μετά το αποτέλεσμα των εκλογών του περασμένου Ιουνίου, και το χάσμα μεταξύ Φλαμανδών και Βαλόνων δεν γεφυρώνεται, η προσωρινή κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει και την -σχετικά ήπια, πάντως- πίεση των αγορών, καθώς το χρέος της χώρας ανέρχεται σε 98,6% του ΑΕΠ.

Το αδιέξοδο οφείλεται στην αδυναμία συνεννόησης Φλαμανδών και Βαλόνων, με τους μεν να ζητούν περισσότερη αυτονομία για τις φλαμανδικές περιοχές και τους δε να αντιστέκονται σε κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024