Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Προβάδισμα στην Κέικο Φουχιμόρι δίνουν οι δημοσκοπήσεις για τις εκλογές στο Περού

Προβάδισμα στην Κέικο Φουχιμόρι δίνουν οι δημοσκοπήσεις για τις εκλογές στο Περού

Ελαφρύ προβάδισμα στην νεαρή Κέικο Φουχιμόρι έναντι του Ογιάντα Ουμάλα δίνουν οι δημοσκοπήσεις εν όψει του β' γύρου των προεδρικών εκλογών στο Περού. Η 35χρονη Κέικο Φουχιμόρι -κόρη του άλλοτε προέδρου και νυν ισοβίτη Αλμπέρτο Φουχιμόρι- συγκεντρώνει 40,6%, έναντι 37,9% για τον Ουμάλα.

Ελαφρύ προβάδισμα στην νεαρή Κέικο Φουχιμόρι έναντι του Ογιάντα Ουμάλα δίνουν οι δημοσκοπήσεις εν όψει του β’ γύρου των προεδρικών εκλογών στο Περού.

Η 35χρονη Κέικο Φουχιμόρι -κόρη του άλλοτε προέδρου και νυν ισοβίτη Αλμπέρτο Φουχιμόρι- συγκεντρώνει 40,6%, έναντι 37,9% για τον Ουμάλα.

Σε τρεις ακόμα δημοσκοπήσεις που έγιναν τις περασμένες μέρες, οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία συγκεντρώνουν σχεδόν το ίδιο ποσοστό με την Φουχιμόρι να διατηρεί ελαφρύ προβάδισμα στα όρια του στατιστικού σφάλματος.

Ο δεύτερος γύρος των εκλογών θα γίνει στις 5 Ιουνίου. Ο Ουμάλα είχε επικρατήσει στον πρώτο γύρο με ποσοστό 28,6%, έναντι 23% για την Κέικο Φουχιμόρι.

Ινδιάνος στην καταγωγή και πρώην στρατιωτικός, ηττήθηκε το 2006 στον δεύτερο γύρο από τον νυν πρόεδρο Αλαν Γκαρσία (δεν διεκδίκησε την επανεκλογή, λόγω συνταγματικού κωλύματος).

Τότε, του είχε στοιχίσει η υπερβολική ταύτιση με τον Ούγκο Τσάβες της Βενεζουέλας και τον Έβο Μοράλες της Βολιβίας. Τα τελευταία χρόνια όμως, άλλαξε σημαντικά τη ρητορική του, αποφεύγοντας τις αναφορές, κυρίως στον πρόεδρο της Βενεζουέλας. Εμμένει όμως στις ριζοσπαστικές του ιδέες, όπως την ανάγκη αλλαγής του Συντάγματος.

Φαίνεται όμως ότι το «παρελθόν» εξακολουθεί να τον κυνηγά, αφού οι επενδυτές και οι οικονομικοί παράγοντες του Περού δεν νιώθουν ιδιαίτερα άνετα στην ιδέα ότι μπορεί να αναλάβει την προεδρία.

Η Κέικο Φουχιμόρι είναι κόρη του Αλμπέρτο Φουχιμόρι, ο οποίος ήταν πρόεδρος του Περού σχεδόν όλη τη δεκαετία του 1990.

Η προεδρία όμως σπιλώθηκε από τα αμέτρητα σκάνδαλα διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας, στα οποία πρωταγωνίστησε -μεταξύ άλλων- ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Βλαντιμίρο Μοντεσίνος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η ΚΕΔ όρισε Πορτογάλο διαιτητή Β’ κατηγορίας στη Λεωφόρο – Elite στον «τελικό» του Κλεάνθης Βικελίδης

Με ξένους διαιτητές όλα τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής των playoffs της Superleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024