Κυριακή 12 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οκτώ νεκροί από σεισμό 5,2 βαθμών στη νότια Ισπανία

Οκτώ νεκροί από σεισμό 5,2 βαθμών στη νότια Ισπανία

Τραγικός είναι ο απολογισμός από τις δύο σεισμικές δονήσεις μεγέθους 5,2 και 4,1 βαθμών που σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην πόλη Λόρκα της Μούρθια στη νότια Ισπανία. Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, οι νεκροί είναι οκτώ, δεκάδες είναι οι τραυματίες, ενώ πολλά κτήρια κατέρρευσαν. Το επίκεντρο του κύριου σεισμού εντοπίστηκε μόλις λίγα χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης και σε εστιακό βάθος ενός χιλιομέτρου, για αυτό και οι ζημιές στα κτίρια ήταν εκτεταμένες.

Μανδαλίδης Γιάννης

Τραγικός είναι ο απολογισμός από τις δύο σεισμικές δονήσεις μεγέθους 5,2 και 4,1 βαθμών που σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην πόλη Λόρκα της Μούρθια στη νότια Ισπανία.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες που μεταδίδουν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, οι νεκροί είναι οκτώ, δεκάδες είναι οι τραυματίες, ενώ πολλά κτήρια κατέρρευσαν.

Ανάστατοι οι κάτοικοι πέρασαν τη νύχτα στους δρόμους, καθώς εκφράζονταν φόβοι για μετασεισμούς. Παράλληλα, τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν να απομακρύνουν ανθρώπους από τα κτήρια που έχουν πληγεί.
{{{ map }}}
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 10.000 κάτοικοι της πόλης Λόρκα έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους.

«Οι άνθρωποι είναι στους δρόμους. Ορίζουμε χώρους όπου μπορούν να περάσουν τη νύχτα. Ζητήσαμε από τα εμπορικά κέντρα να προσφέρουν νερό, τρόφιμα και σκεπάσματα» δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Λόρκα, Φρανθίσκο Χοδάρ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε μόλις λίγα χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης και σε εστιακό βάθος ενός χιλιομέτρου, για αυτό και οι ζημιές στα κτίρια ήταν εκτεταμένες.

Η δόνηση έγινε αισθητή και στη Μαδρίτη, που βρίσκεταισε απόσταση 350 χιλιομέτρων βορειο-δυτικά της πληγείσας περιοχής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το Final Four του Νίκολα Μιλουτίνοφ (vids)

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ταλαιπωρήθηκε, έχασε πολλά παιχνίδια, όμως είναι στο 100% την κατάλληλη στιγμή, έκανε πράξη την υπόσχεση του και ετοιμάζεται για το... δικό του Final Four στο Βερολίνο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 12 Μαϊου 2024