Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Υπό την πολιορκία των δυνάμεων ασφαλείας προάστιο της Δαμασκού

Υπό την πολιορκία των δυνάμεων ασφαλείας προάστιο της Δαμασκού

Ισχυρά πυρά ακούγονται από δυτικό προάστιο της Δαμασκού τη Δευτέρα. Νωρίτερα, οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας απέκλεισαν την περιοχή, αναπτύσσοντας στρατιώτες και άρματα μάχης στους δρόμους, καταγγέλλουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Την ίδια ώρα, οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου συνεχίζουν τις προσπάθειες να καταστείλουν τις διαδηλώσεις στις πόλεις Χομς, Ντεραά και Μπανιάς.

Ισχυρά πυρά ακούγονται από δυτικό προάστιο της Δαμασκού τη Δευτέρα. Νωρίτερα, οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας απέκλεισαν την περιοχή, καταγγέλλουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Την ίδια ώρα, οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου συνεχίζουν τις προσπάθειες να καταστείλουν τις διαδηλώσεις στις πόλεις Χομς, Ντεραά και Μπανιάς.

Το πρωί της Δευτέρας, ιστοσελίδες ακτιβιστών ανέφεραν ότι ο στρατός απέκλεισε το προάστιο Μουανταμίγια, δυτικά της Δαμασκού.

Στρατιώτες και τανκς αναπτύχθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, έξω από τεμένη, ενώ ελεύθεροι σκοπευτές τοποθετήθηκαν στις οροφές κτιρίων.

Οι Αρχές προχώρησαν σε πλήθος συλλήψεων.

Ισχυρά πυρά ακούστηκαν από την περιοχή και μαύρος καπνός υψώνεται πάνω από το σημείο. Η ηλεκτροδότηση και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες έχουν διακοπεί.

Συγκρούσεις σημειώνονται στο προάστιο Νταράγια.

Την ίδια στιγμή, οι επιχειρήσεις στις πόλεις Χομς, Ντεραά και Μπανιάς συνεχίζονται. Οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν εκατοντάδες συλλήψεις, μετά από εφόδους σε σπίτια στην πόλη Χομς.

Κάτοικος δήλωσε στο BBC ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αναπτυχθεί με τρόπο ώστε να χωρίζουν την πόλη, για να εμποδίζουν τον κόσμο να συμμετάσχει σε μαζικές διαδηλώσεις.

Πυροβολισμοί ακούγονται από τα προάστια της πόλης.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας ανέφερε την Κυριακή ότι οι περιοχές Μπαμπ Σεμπάα, Μπαμπ Άμρο και Ταλ αλ-Σουρ στην πόλη Χομς βρίσκονται «υπό πλήρη πολιορκία» και ότι περίπου 250 άτομα έχουν συλληφθεί. Έκανε, ακόμα, λόγο για άγνωστο αριθμό θυμάτων.

Ακτιβιστές ανέφεραν ότι εκατοντάδες άτομα συνελήφθησαν στην πόλη Μπανιάς, ανάμεσά τους και ένα 10χρονο αγόρι.

Ηγετικά στελέχη του κινήματος αμφισβήτησης, περιλαμβανομένων του σεΐχη Άνας αλ Αϊρούτ, που θεωρείται ηγετικό στέλεχός του, και του Μπασάμ Σαχιούνι, συνελήφθησαν το απόγευμα της Κυριακής από άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας στην πόλη, είπαν μέλη του κινήματος.

Το Σάββατο τέσσερις γυναίκες που έπαιρναν μέρος σε διαδήλωση, πυροβολήθηκαν και έπεσαν νεκρές από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Η υδροδότηση, η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες συνεχίζουν να έχουν διακοπεί, ανέφερε ο πρόεδρος του συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στην Ντεραά, η οποία βρίσκεται υπό αποκλεισμό εδώ και δύο περίπου εβδομάδες, οι κάτοικοι μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για μερικές ώρες πριν την ισχύ της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πέρασαν από πάνω τους και έστειλαν τη σειρά σε Game 7 (vid)

Απίστευτα πράγματα από τους Τίμπεργουλβς, οι οποίοι πάτησαν με 115-70 τους Νάγκετς στην Μινεσότα, ισοφάρισαν σε 3-3 και έστειλαν την σειρά σε Game 7.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024