Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναγνωρίστηκαν τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών στη Βραζιλία

Αναγνωρίστηκαν τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών στη Βραζιλία

Ιστορική χαρακτηρίζουν οι ομοφυλοφιλικές οργανώσεις της Βραζιλίας την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, σύμφωνα με την οποία τα ζευγάρια του ίδιου φύλου θα απολαμβάνουν από εδώ και στο εξής τα ίδια νόμιμα δικαιώματα, οικονομικά και κοινωνικά, με τα ετερόφυλα ζευγάρια.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας αποφάνθηκε πως τα ζευγάρια του ίδιου φύλου θα απολαμβάνουν από εδώ και στο εξής τα ίδια νόμιμα δικαιώματα με τα ετερόφυλα ζευγάρια.

Η απόφαση υιοθετήθηκε ομόφωνα από τους δέκα δικαστές, σύμφωνα με τον πρόεδρο του δικαστηρίου Σεζάρ Πελούζο, παρά τη σφοδρή αντίθεση της Καθολικής Εκκλησίας.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, τα ζευγάρια του ίδιου φύλου θα έχουν τα ίδια οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα με τα ζευγάρια διαφορετικού φύλου, όπως δικαιώματα που αφορούν στη σύνταξη, στην κληρονομιά, στην υιοθεσία παιδιών.

Η Βραζιλία είναι η πιο πυκνοκατοικημένη Ρωμαιοκαθολική χώρα του κόσμου και μετράει 60.000 ομόφυλα ζευγάρια.

Αυτή η απόφαση κάνει την Βραζιλία μια από τις λίγες χώρες της Νότιας Αμερικής, μαζί με την Αργεντινή και την Ουρουγουάη, που επιτρέπει στα ομόφυλα ζευγάρια να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα ετερόφυλα ζευγάρια.

«Η ελευθερία του καθενός να αναπτύσσει την δική του σεξουαλικότητα είναι μέρος της ελευθερίας της έκφρασης» δήλωσε ο δικαστής Κάρλος Άιρες Μπρίτο μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης.

Οι ομοφυλοφιλικές οργανώσεις της χώρας χαιρέτησαν με ενθουσιασμό το νέο και τόνισαν πως πρόκειται για μια ιστορική μέρα για την Βραζιλία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024