Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κινήσεις για την οικονομική ενίσχυση των Λίβυων αντικαθεστωτικών από τις ΗΠΑ

Κινήσεις για την οικονομική ενίσχυση των Λίβυων αντικαθεστωτικών από τις ΗΠΑ

Η αμερικανική κυβέρνηση ευελπιστεί να έλθει σε συμφωνία με το Κογκρέσο για να εκταμιευθεί ένα σημαντικό ποσό χρημάτων ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανθρωπιστικές ανάγκες στη Λιβύη, ανέφερε μέλος του Κογκρέσου. Πρόκειται πάντως για μικρό μέρος από τα περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια δολάρια από στοιχεία του καθεστώτος που δεσμεύτηκαν τις ημέρες μετά το ξέσπασμα της εξέγερσης.

Η αμερικανική κυβέρνηση ευελπιστεί να έλθει σε συμφωνία με το Κογκρέσο για να εκταμιευθεί ένα σημαντικό ποσό χρημάτων ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανθρωπιστικές ανάγκες στη Λιβύη, ανέφερε μέλος του Κογκρέσου.

Το ποσό είναι μικρό μόνο μέρος από τα περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια δολάρια από δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, πρόσθεσε.

Στο ίδιο κλίμα είχαν κινηθεί οι δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, νωρίτερα κατά τη διάσκεψη στη Ρώμη όπου συμφωνήθηκε η σύσταση ειδικού ταμείου για την οικονομική στήριξη των Λίβυων αντικαθεστωτικών.

Οι ΗΠΑ έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να συνεισφέρουν 53 εκατομμύρια δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια και άλλα 25 εκατομμύρια προς τους αντικαθεστωτικούς, όχι όμως για εξοπλισμούς αλλά για σκηνές, τρόφιμα, στολές προστασίας. Το πρώτο μέρος της βοήθειας θα φτάσει τις επόμενες ημέρες στη Βεγγάζη.

Σημειώνεται ότι από την ημέρα που οι ΗΠΑ επέβαλαν τις κυρώσεις κατά της Τρίπολης έχουν δεσμεύσει ποσά φθάνουν τα 33 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την επιβολή κυρώσεων κατά μίας επενδυτικής εταιρείας στο Λονδίνο και μίας αλγερινής επιχείρησης χόλντινγκ στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά του λιβυκού καθεστώτος.

Συγκεκριμένα, οι αμερικανικές Αρχές εντόπισαν την επενδυτική εταιρεία Dalia Advisory, με έδρα το Λονδίνο και την Lafico Algeria Holdings ως επιχειρήσεις ιδιοκτησίας του λιβυκού καθεστώτος, έγινε γνωστό από το αμερικανικό υπουργείου Οικονομικών.

Το υπουργείο σημείωσε ακόμη ότι οι δύο επιχειρήσεις ελέγχονται από την Λιβυκή Αρχή Επενδύσεων (LIA) και τη Λιβυκή Εταιρεία Ξένων Επενδύσεων (Lafico), δύο κρατικά ταμεία επενδύσεων της Λιβύης.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, τα περιουσιακά στοιχεία που μπορεί να διαθέτουν οι εταιρείες αυτές στις ΗΠΑ στο εξής δεσμεύονται, ενώ απαγορεύεται ρητά σε Αμερικανούς να πραγματοποιούν οιαδήποτε οικονομική συναλλαγή με αυτές. Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει πως το κρατικό δίκτυο ραδιοτηλεόρασης ελέγχεται επίσης από το κράτος και κατά συνέπεια εμπίπτει στις διατάξεις των κυρώσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Απίστευτες «μπηχτές» του Μπράουν για τον Παναθηναϊκό: «Είναι δειλοί, ασχολούνται μόνο με τους διαιτητές…»

Ο Λορέντζο Μπράουν δεν κρατήθηκε και άφησε αιχμές για τον Παναθηναϊκό και όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024