Σάββατο 11 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βομβιστική επίθεση κατά της συνοδείας του Ταγίπ Ερντογάν

Βομβιστική επίθεση κατά της συνοδείας του Ταγίπ Ερντογάν

Επίθεση με χειροβομβίδα και πυροβόλα όπλα δέχτηκαν αστυνομικοί που συνόδευσαν τον Τούρκο πρωθυπουργό κοντά στη Κασταμονή στο βόρειο τμήμα της χώρας. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι καλά στην υγεία του καθώς δεν βρισκόταν τη στιγμή εκείνη στο σημείο της επίθεσης. Ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του και άλλος ένας τραυματίστηκε. Οι δράστες, που αναζητούνται, πέταξαν χειροβομβίδα σε αστυνομικό όχημα και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του.

Επίθεση με χειροβομβίδα και πυροβόλαόπλα δέχτηκαν αστυνομικοί που συνόδευσαν τον Τούρκο πρωθυπουργό κοντά στη Κασταμονή στο βόρειο τμήμα της χώρας. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι καλά στην υγεία του καθώς δεν βρισκόταν τη στιγμή εκείνη στο σημείο της επίθεσης.

Ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του και άλλος ένας τραυματίστηκε και νοσηλεύεται.

Το θάνατο του αστυνομικού επιβεβαίωσε με δήλωση του ο Τ.Ερντογάν.

Η επίθεση έγινε κατά αστυνομικών που βρέθηκαν στη Κασταμονή για τη φύλαξη του πρωθυπουργού με αφορμή ομιλία του στην πόλη.

Κατά την επιστροφή των αστυνομικών στη γειτονική πόλη του Τσάνκιρι βρέθηκαν ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά. Μαζί τους ήταν και λεωφορείο με δημοσιογράφους.{{{ map }}}

Οι δράστες πέταξαν μία χειροβομβίδα κατά αστυνομικού οχήματος το οποίο στη συνέχεια πήρε φωτιά και κάηκε. Ακολούθως άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του οχήματος. Σύμφωνα με άνεπιβεβαίτωτες πληροφορίες την επίθεση πραγματοποίησαν έξι ένοπλα άτομα.

Η επίθεση έγινε μετά από προεκλογική ομιλία του Ταγίπ Ερντογάν στην Κασταμονή. Ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε αναχωρήσει με ελικόπτερο για την Αμάσεια πριν από την επίθεση.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την επίθεση ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε λόγο για τρομοκράτες, που θέλουν να διαμελίσουν τη χώρα και για σκοτεινές δυνάμεις που εν όψει των εκλογών αναζητούν «επιλογές πέραν της κάλπης».

Δεν υπάρχει για την ώρα ανάληψη ευθύνης.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται κλιμάκωση της έντασης εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 12ης Ιουλίου στην Τουρκία.

Πολιτικοί αναλυτές στη χώρα επιρρίπτουν την ευθύνη για την επίθεση στους Κούρδους αντάρτες. Ειδικά μετά την απαγόρευση της συμμετοχής στις εκλογές επιφανών Κούρδων πολιτικών υπήρξε έντονη αντίδραση των Κούρδων με συγκρούσεις τόσο στις πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας μεταξύ διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας, όσο και στις ορεινές περιοχές μεταξύ των ανταρτών και του στρατού.

Σε μήνυμα που έστειλε μέσω των δικηγόρων του μέσα από τη φυλακή στο νησί Ιμραλί, ο Κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτζαλάν υποδαύλισε ακόμη περισσότερο την ένταση, καλώντας εμμέσως τους αντάρτες να δείξουν τη δύναμή τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Καπέλο υποκλίθηκε στον Ολυμπιακό: «Έχω άγχος για τη Φιορεντίνα…»

Ο Φάμπιο Καπέλο αναφέρθηκε στον τελικό του Ολυμπιακού με τη Φιορεντίνα και δήλωσε πως έχει άγχος για τους «βιόλα», οι οποίοι κατά τη γνώμη του δεν πρέπει να υποτιμήσουν τους «ερυθρόλευκους»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Μαϊου 2024