Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παγκόσμιο σόου ο πριγκιπικός γάμος στο Λονδίνο

Παγκόσμιο σόου ο πριγκιπικός γάμος στο Λονδίνο

Ολοκληρώθηκε η τελετή του γάμου του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλτον στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στο κεντρικό Λονδίνο, εν μέσω ενθουσιασμού στο Λονδίνο. Οι παριστάμενοι -ανάμεσά τους η βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Κάρολος και μέλη βασιλικών οικογενειών, διασημότητες και αθλητές- είχαν λάβει από νωρίς στις θέσεις τους στο Αββαείο του Ουέστμινστερ και η τελετή και η πομπή ολοκληρώθηκαν χωρίς το παραμικρό απρόοπτο. Χιλιάδες άτομα είχαν συγκεντρωθεί στους δρόμους γύρω από το Αββαείο και την πορεία της πομπής, ενώ οι εορτασμοί κορυφώθηκαν με τα δύο φιλιά του Γουίλιαμ και της Κέιτ στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ.

Ολοκληρώθηκε η τελετή του γάμου του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλτον στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στο κεντρικό Λονδίνο, εν μέσω ενθουσιασμού στο Λονδίνο. Οι καλεσμένοι -ανάμεσά τους η βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Κάρολος και μέλη βασιλικών οικογενειών, διασημότητες και αθλητές- είχαν λάβει από νωρίς στις θέσεις τους στο Αββαείο του Ουέστμινστερ και η τελετή και η πομπή ολοκληρώθηκαν χωρίς το παραμικρό απρόοπτο. Χιλιάδες άτομα είχαν συγκεντρωθεί στους δρόμους γύρω από το Αββαείο και την πορεία της πομπής, ενώ οι εορτασμοί κορυφώθηκαν με τα δύο φιλιά του Γουίλιαμ και της Κέιτ στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ.

Οι νεόνυμφοι έκαναν στη συνέχεια μια έξοδο που αποτέλεσε έκπληξη αφού για να πάνε από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ στην κατοικία τους στο Λονδίνο δεν χρησιμοποίησαν άμαξα ή ένα οποιοδήποτε παραδοσιακό αυτοκίνητο, αλλά την απαστράπτουσα μπλε κάμπριο Aston Martion που οδηγούσε ο ίδιος ο Γουίλιαμ και η οποία ανήκει στον πατέρα του, πρίγκιπα Κάρολο.

Η Κέιτ φορούσε το δαντελένιο νυφικό της και χαιρετούσε πανευτυχής το πλήθος που ζητωκραύγαζε και έφτανε έως το Κλάρενς Χάους την κατοικία του πρίγκιπα Κάρολου και των γιων του, όπου οι νεόνυμφοι αναπαύτηκαν μέχρι την ώρα του επίσημου δείπνου στο Μπάκιγχαμ που παρατίθεται από την βασίλισσα Ελισάβετ.

Στο πίσω μέρος του πολυτελούς αυτοκινήτου είχε κρεμαστεί η κλασσική ταμπελίτσα «Just Wed», (Νιόπαντροι)…

Η μεγαλειώδης τελετή

Στο Αββαείο του Ουέστμινστερ έφτασε πρώτος ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, μαζί με τον αδελφό του και κουμπάρο του, Χάρι.

Στη 13:00 το μεσημέρι έφτασε στο Αββαείο του Ουέστμινστερ και η Κέιτ Μίντλτον, η οποία επέλεξε ένα φόρεμα με δαντέλα της Σάρα Μπάρτον του οίκου Αλεξάντερ Μακουήν. Τα μαλλιά της νύφης ήταν ριχτά, ενώ το πέπλο είχε μήκος 2,7 μέτρα.

Λίγο μετά τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, έφτασε στο Αββαείο του Ουέστμινστερ ο πατέρας του γαμπρού, πρίγκιπας Κάρολος, μαζί με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.

Στη συνέχεια, αφίχθη η βασίλισσα Ελισάβετ, μαζί με τον σύζυγό της Δούκα του Εδιμβούργου.

Στις 13:20 ο Αρχιεπίσκοπος του Κάντεμπουρι ανακήρυξε συζύγους τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον. Το ζευγάρι αντάλλαξε τους όρκους χωρίς ούτε ένα κόμπιασμα.

Στις 14:09, οι νεόνυμφοι βγήκαν από το Αββαείο για να ξεκινήσουν την πορεία προς το Μπάκιγχαμ, υπό τις επευφημίες του πλήθους.

Στις 14:24, η άμαξα με τους νεόνυμφους έφτασε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπου το συγκεντρωμένο πλήθος περίμενε το πρώτο δημόσιο φιλί του Γουίλιαμ και της Κέιτ στο μπαλκόνι του παλατιού.

Στις 15:25, το ζευγάρι βγήκε στο μπαλκόνι ενώ πάνω από το Μπάγκιγχαμ πλησίαζαν τα μαχητικά αεροσκάφη «κειμήλια» του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που χρησιμοποιούνται για να πλαισιώνουν εορταστικές εκδηλώσεις.

Στις 15:27, δόθηκε το πολυαναμενόμενο πρώτο δημόσιο φιλί.

Στις 15:29 πέταξαν πάνω από το παλάτι τα ιστορικά αεροσκάφη, ο Γουίλιαμ φίλησε για δεύτερη φορά τη νύφη και οι νεόνυμφοι και η βασιλική οικογένεια αποχαιρέτησαν το πλήθος και μπήκαν ξανά στο παλάτι για τις δεξιώσεις.

Ανάμεσα στους 1.900 καλεσμένους που είχαν πάρει τις θέσεις τους στο Αββαείο του Ουέστμινστερ βρίσκονται, εκτός των Ευρωπαίων γαλαζοαίματων, και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και η σύζυγός του Βικτόρια, ο Έλτον Τζον, ο Τσαρλς Σπένσερ, αδελφός της Νταϊάνα, καθώς και η Τσέλσι Ντέιβι, σύντροφος του πρίγκιπα Χάρι που είναι κουμπάρος στον γάμο του αδελφού του.

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στους δρόμους, όπου μετά τον γάμο πραγματοποιήθηκε η πομπή του ζεύγους προς το Μπάκιγχαμ. Την ώρα της τελετής το πλήθος υπολογίζεται πως αριθμούσε 600.000 άτομα.

Το βράδυ της Πέμπτης ο πρίγκιπας Γουίλιαμ πραγματοποίησε μια αιφνιδιαστική βόλτα κοντά στο παλάτι, προκειμένου να συναντήσει ανθρώπους που έχουν κατασκηνώσει στην περιοχή, περιμένοντας να παρακολουθήσουν το μεγάλο γεγονός.

Στις ευχές των παρευρισκομένων απαντούσε: «Το μόνο που έχω να κάνω είναι να πω σωστά τα λόγια μου».

Η πομπή ανέδειξε τα εμβληματικά σημεία του Λονδίνου: Το Αββαείο του Ουέστμινστερ, το Κοινοβούλιο και το Μπιγκ Μπεν, το Κενοτάφιο των Πεσόντων, την πρωθυπουργική κατοικία και τη συνοικία των κυβερνητικών κτιρίων, το Ουάιτχολ, το The Mall, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ και το Clemens House (την επίσημη κατοικία του πρίγκιπα Γουίλιαμ).

Την άμαξα των νεόνυμφων ακουλούθησε η άμαξα με τη Βασίλισσα Ελισάβετ και το σύζυγό της, η άμαξα με την αδελφή της νύφης και τα υπόλοιποα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Σύμφωνα με στοιχεία της Σκότλαντ Γιάρντ περίπου 5.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός, ενώ οι 900 από αυτούς θα έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους της γαμήλιας πομπής.

Τρία άτομα συνελήφθησαν λίγο πριν το γάμο στο νότιο Λονδίνο ως ύποπτοι, τους οποίους η αστυνομία θεώρησε ύποπτους ότι μπορεί να προκαλέσουν «μπελάδες». Πρόκειται για δύο άνδρες 68, 45 και μία γυναίκα 60 ετών.

Περισσότερα από 5.500 πάρτι δρόμου θα διεξαχθούν σε ολόκληρη την Βρετανία. Δεξίωση διοργανώνει και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Περίπου 650 καλεσμένοι έχουν προσκληθεί σε δεξίωση στο Παλάτι, ενώ περίπου 300 στενοί φίλοι του ζεύγους θα παραστούν σε δείπνο που παραθέτει ο Πρίγκιπας Κάρολος και για βραδιά ντίσκο.

Η Βασίλισσα και ο σύζυγός της θα φύγουν για το Σαββατοκύριακο μετά τη μεσημεριανή δεξίωση και δεν θα είναι παρόντες στον λόγο του πρίγκιπα Χάρι που είναι κουμπάρος στον γάμο.

Όσο για το τυπικό της τελετής, αυτό δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη, και δείχνει πως η Κέιτ θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Νταιάνα: Θα ορκιστεί «να αγαπά, να υποστηρίζει, να τιμά και να τηρεί» τον πρίγκιπα Γουίλιαμ -αλλά όχι «να τον υπακούει».

Η λίστα των καλεσμένων

Στον γάμο της χρονιάς έχουν προσκληθεί, εκτός από τα μέλη των ευρωπαϊκών βασιλικών οικογενειών, και σεΐχηδες, εμίρηδες, εξήντα αρχηγοί κρατών και πρωθυπουργοί (ανάμεσά τους και η Αυστραλή πρωθυπουργός) και ο σερ Τζον Μέιτζορ, ως «ειδικός κηδεμόνας» του Γουίλιαμ και του Χάρι μετά το θάνατο της Νταϊάνα.

Καλεσμένη ήταν και η Μάργκαρετ Θάτσερ, της οποίας όμως η αδύναμη υγεία δεν θα της επιστρέψει να παραστεί. Ο δε διάδοχος του θρόνου του Μπαχρέιν, πρίγκιπας Σαλμάν, ενημέρωσε την Κυριακή πως θα αναγκαστεί να αρνηθεί την πρόσκληση, λέγοντας πως «δεν θα ήθελε η κατάσταση στο βασίλειό του [δηλαδή, η άγρια καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων] να αμαυρώσει το χαρμόσυνο γεγονός».

Τελευταία στιγμή το Λονδίνο απέσυρε την πρόσκληση για το γάμο που είχε αποστείλει στον Σύρο απεσταλμένο, εξαιτίας της αιματηρής καταστολής των διαδηλώσεων στη χώρα. «Η παρουσία του Σύρου πρέσβη θα ήταν απαράδεκτη» ανέφερε το Φόρειν Όφις.

Πρόσκληση δεν έλαβαν κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ενώ δεν προσκλήθηκαν ούτε οι πρώην πρωθυπουργοί Τόνι Μπλερ και Γκόρντον Μπράουν.

Απών από τον γάμο και ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δεν έλαβε πρόσκληση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024