Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέοι βομβαρδισμοί από τις δυνάμεις του Καντάφι στη Μιζουράτα

Νέοι βομβαρδισμοί από τις δυνάμεις του Καντάφι στη Μιζουράτα

Τις επιθέσεις με όλμους εναντίον στο δυτικό τμήμα της Μιζουράτα άρχισαν ξανά οι δυνάμεις του Καντάφι το απόγευμα της Τετάρτης. Νωρίτερα, οι αντικαθεστωτικοί είχαν καταφέρει να προστατεύσουν το λιμάνι της πόλης, με τη βοήθεια και των επιδρομών των ΝΑΤΟϊκών αεροσκαφών. Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα δηλώνει την ίδια στιγμή ότι το Μεταβατικό Συμβούλιο της λιβυκής αντιπολίτευσης είναι ένα πολιτικό σώμα που αξίζει την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά δεν έχουν ακόμη αποφασίσει αν θα το αναγνωρίσουν επίσημα.

Τις επιθέσεις με όλμους εναντίον στο δυτικό τμήμα της Μιζουράτα άρχισαν ξανά οι δυνάμεις του Καντάφι το απόγευμα της Τετάρτης. Νωρίτερα οι αντικαθεστωτικοί είχαν καταφέρει να προστατεύσουν το λιμάνι της πόλης, με τη βοήθεια και των επιδρομών των ΝΑΤΟϊκών αεροσκαφών.

Οι δυνάμεις που πρόσκεινται στον Καντάφι «επιτέθηκαν στην περιοχή Αμπού Ρουία, στα δυτικά της Μιζουράτα προχωρώντας σε ισχυρούς βομβαρδισμούς» ανέφερε στο Reuters εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών.

Νωρίτερα, οι κυβερνητικές επιθέσεις είχαν επικεντρωθεί σε σημεία γύρω από το λιμάνι της πόλης, τη μοναδική πύλη ανεφοδιασμού των αντικαθεστωτικών καθώς η Μιζουράτα παραμένει αποκλεισμένη στα ανατολικά, στα νότια και τα δυτικά.

Τελικά, οι επιθέσεις στο λιμάνι απωθήθηκαν ενώ συνεχίστηκαν οι επιδρομές των ΝΑΤΟϊκών αεροσκαφών. Η σχετική ηρεμία μετά την απώθηση των επιθέσεων επέτρεψε στο πλοίο «Red Star 1», σημαίας Αλβανίας, να δέσει στο λιμάνι και να παραδώσει δέκα κοντέινερ με ανθρωπιστική βοήθεια και δύο ασθενοφόρα.

Τα αεροπλάνα του ΝΑΤΟ πετούσαν πάνω από την πόλη και το απόγευμα, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στη Μιζουράτα παραμένουν περίπου 1.300 πρόσφυγες, κυρίως από τον Νίγηρα, αλλά επίσης και από το Τσαντ, τη Γκάνα και το Σουδάν. Πλοία ανθρωπιστικών οργανώσεων κατάφεραν τις τελευταίες εβδομάδες να καταπλεύσουν στο λιμάνι της Μιζουράτας για να εκκενώσουν ξένους υπηκόους από την πόλη.

Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα δηλώνει την ίδια στιγμή ότι το Μεταβατικό Συμβούλιο της λιβυκής αντιπολίτευσης είναι ένα πολιτικό σώμα που αξίζει την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά δεν έχουν ακόμη αποφασίσει αν θα το αναγνωρίσουν επίσημα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024