Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εκλογικό «παρών» από τον Ντομινίκ ντε Βιλπέν με προτάσεις για την οικονομία

Εκλογικό «παρών» από τον Ντομινίκ ντε Βιλπέν με προτάσεις για την οικονομία

Πακέτο προτάσεων για την οικονομία κατέθεσε την Πέμπτη ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Ντομινίκ ντε Βιλπέν, προετοιμάζοντας το έδαφος για τη δική του υποψηφιότητα στις προεδρικές του 2012. Ο Ντε Βιλπέν, πρότεινε κατώτατο μισθό τα 850 ευρώ, ενώ χαρακτήρισε μη ρεαλιστική την πρόταση για έλλειμμα 3% έως το 2013.

Πακέτο προτάσεων για την οικονομία κατέθεσε την Πέμπτη ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Ντομινίκ ντε Βιλπέν, προετοιμάζοντας το έδαφος για τη δική του υποψηφιότητα στις προεδρικές του 2012.

Ο Ντε Βιλπέν, πρότεινε κατώτατο μισθό τα 850 ευρώ, ενώ χαρακτήρισε μη ρεαλιστική την πρόταση για έλλειμμα 3% έως το 2013.

Η δική του πρόταση είναι το έλλειμμα του ΑΕΠ να μην υπερβαίνει το 3% έως το 2017.

Σχετικά με το κόστος της πρότασής του για τον κατώτερο μισθό, ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι αγγίζει τα 30 δισ. ευρω, πόροι που θα προέλθουν από την ανάπτυξη και μια επιπλέον φορολόγηση των ανώτερων εισοδηματικά στρωμάτων.

Ο γκολικός Ντε Βιλπέν δεν ανήγγειλε με τυπικό τρόπο την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του επόμενου Απριλίου, αρκούμενος να πει πως «ακόμα δεν ωρίμασαν οι συνθήκες».

Εφόσον τελικά καταθέσει την υποψηφιότητά του, ο Ντε Βιλπέν θα βρεθεί αντίπαλος με τον Νικολά Σαρκοζί ή το πρόσωπο που θα αποφασίσει να διεκδικήσει την προεδρία για λογαριασμό του UMP.

Πολιτικές πηγές σχολιάζουν ότι ο προστατευόμενος του τέως προέδρου της Γαλλίας Ζακ Σιράκ προφανώς αναμένει την οριστική δικαστική έκβαση της υπόθεσης Clearstream -από την επωνυμία λουξεμβουργιανής τράπεζας, όπου φέρονταν να κατέθεταν χρηματικά ποσά Γάλλοι πολιτικοί.

Έχει ήδη αθωωθεί της κατηγορίας ότι συνέδεσε δολίως το όνομα του σημερινού προέδρου της Γαλλίας με «ξέπλυμα» χρήματος στη συγκεκριμένη τράπεζα, όμως η ετυμηγορία του παρισινού δικαστηρίου για το σύνολο του κατηγορητηρίου ακόμα δεν έχει εκδοθεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024