Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες επιθέσεις από ΟΗΕ και Γαλλία κατά της προεδρικής κατοικίας στην Ακτή Ελεφαντοστού

Νέες επιθέσεις από ΟΗΕ και Γαλλία κατά της προεδρικής κατοικίας στην Ακτή Ελεφαντοστού

Συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια της νύχτας οι από αέρος επιθέσεις του ΟΗΕ και της Γαλλίας με στόχο την προεδρική κατοικία του απερχόμενου προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού Λοράν Γκμπαγκμπό στο Αμπιτζάν. Την ίδια ώρα, ο αναγνωρισμένος από την διεθνή κοινότητα πρόεδρος της χώρας, Αλασάν Ουαταρά δήλωσε ότι έχει ζητήσει από τα Ηνωμένα Έθνη να δράσουν προκειμένου να εξουδετερώσουν τα βαρέα όπλα του Γκμπαγκμπό.

Συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια της νύχτας οι από αέρος επιθέσεις του ΟΗΕ και της Γαλλίας με στόχο την προεδρική κατοικία του απερχόμενου προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού Λοράν Γκμπαγκμπό στο Αμπιτζάν.

Την ίδια ώρα, ο αναγνωρισμένος από την διεθνή κοινότητα πρόεδρος της χώρας, Αλασάν Ουαταρά δήλωσε ότι έχει ζητήσει από τα Ηνωμένα Έθνη να δράσουν προκειμένου να εξουδετερώσουν «τα βαρέα όπλα» του Γκμπαγκμπό.

Ένα τρίτο «κύμα» πυραύλων εναντίον της κατοικίας του Γκμπαγκμπό εξαπολύθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ η επιχείρηση με στόχο το προεδρικό μέγαρο και στρατόπεδα είχε ξεκινήσει από το βράδυ.

Ο Γκμπαγκμπό εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένα καταφύγιο στο προεδρικό μέγαρο, όμως οι δυνάμεις του κατάφεραν τις τελευταίες ημέρες να κερδίσουν έδαφος στο Αμπιτζάν εναντίον των υποστηρικτών του Ουαταρά.

Εκπρόσωπος του Λοράν Γκμπαγκμπό κατηγορεί τη Γαλλία ότι επιδιώκει να σκοτώσει τον απερχόμενο πρόεδρο, ο οποίος αρνείται να δεχτεί την ήττα του στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, «κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, ο άμαχος πληθυσμός, το προσωπικό του ΟΗΕ και οι ξένες διπλωματικές αποστολές συνέχισαν να είναι στόχος επιθέσεων με βαρέα όπλα και βιαιοτήτων σε πολλές συνοικίες του Αμπιτζάν. Η κατάσταση στον ανθρωπιστικό τομέα στις συνοικίες αυτές είναι ανησυχητική».

«Η Γαλλία επαναλαμβάνει ότι καταδικάζει κάθε βιαιότητα εναντίον του άμαχου πληθυσμού και των Κυανοκράνων σε ολόκληρο το έδαφος της Ακτής Ελεφαντοστού. Υποστηρίζει αποφασιστικά την πρόθεση του προέδρου Ουαταρά να προχωρήσει στη δίωξη ενώπιον εθνικών και διεθνών δικαστικών θεσμών των δραστών των βιαιοτήτων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024