Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Τεράστια πρόκληση» η κρίση στην Ιαπωνία, λέει ο επικεφαλής της ΙΑΕΑ

«Τεράστια πρόκληση» η κρίση στην Ιαπωνία, λέει ο επικεφαλής της ΙΑΕΑ

Πολύ μεγάλη πρόκληση χαρακτηρίζει ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) τον πυρηνικό εφιάλτη που ζει η Ιαπωνία μετά τον καταστροφικό σεισμό και του τσουνάμι της 11ης Μαρτίου. Ο Γιουκία Αμάνο επισημαίνει ότι οι επιπτώσεις της κρίσης είναι τεράστιες για τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας παγκοσμίως, και υπογραμμίζει ότι πρέπει να αναληφθεί δράση για να ενισχυθεί η ασφάλεια των πυρηνικών σταθμών ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος μελλοντικών καταστροφών ανάλογων με αυτή στο συγκρότημα Φουκουσίμα Νταϊτσί.

Πολύ μεγάλη πρόκληση χαρακτηρίζει ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) τον πυρηνικό εφιάλτη που ζει η Ιαπωνία μετά τον καταστροφικό σεισμό και του τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, τονίζοντας ότι είναι τεράστιες οι επιπτώσεις για τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας.

Ο Γιουκία Αμάνο υπογράμμισε ότι πρέπει να αναληφθεί δράση για να ενισχυθεί η ασφάλεια των πυρηνικών σταθμών, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος μελλοντικών καταστροφών ανάλογων αυτής στο συγκρότημα Φουκουσίμα Νταϊτσί.

Η δήλωση του γενικού διευθυντή της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας έγινε κατά την έναρξη συνεδρίασης στην έδρα της ΙΑΕΑ στη Βιέννη σχετικά με την ασφάλεια των πυρηνικών σταθμών, στην οποία παρίστανται εκπρόσωποι δεκάδων χωρών.

Η κατάσταση στο κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα παραμένει κρίσιμη με τους εργαζόμενους να συνεχίζουν τις προσπάθειες να σταματήσουν τη διαρροή ραδιενέργειας και την κυβέρνηση της Ιαπωνίας να ζητά από τη διαχειρίστρια εταιρεία TEPCO να επιταχύνει τις προσπάθειας για τη διακοπή της εκροής μολυσμένου με ραδιενέργεια νερού στον ωκεανό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η FIFA σκέφτεται να χρησιμοποιείται το VAR κατόπιν αιτήματος απ’ τις ομάδες (pic)

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, μίλησε για διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας καινοτομίας για την χρήση του VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024