Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μικρή αναβολή των βουλευτικών εκλογών στη Νιγηρία για τη Δευτέρα

Μικρή αναβολή των βουλευτικών εκλογών στη Νιγηρία για τη Δευτέρα

Η Νιγηρία ανέβαλε για τη Δευτέρα τις βουλευτικές εκλογές που ήταν προγραμματισμένες για αυτό το Σάββατο λόγω της έλλειψης σε εκλογικό υλικό που παρουσιάστηκε σε πολλές περιοχές της χώρας. Απόφαση που διασφαλίζει την αξιοπιστία των εκλογών λένε οι Αρχές.

Δουρμούσογλου Μιχάλης

Η Νιγηρία ανέβαλε για τη Δευτέρα τις βουλευτικές εκλογές που ήταν προγραμματισμένες για αυτό το Σάββατο λόγω της έλλειψης σε εκλογικό υλικό που παρουσιάστηκε σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ωστόσο, σε ορισμένα τμήματα είχαν ήδη προσέλθει οι ψηφοφόροι και ήταν έτοιμοι να ασκήσουν το δικαίωμα τους πριν ανακοινωθεί η αναβολή.

«Η απόφαση που λάβαμε είναι πραγματικά σοβαρή, αλλά είναι ένα σημαντικό βήμα για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας των εκλογών 2011», δήλωσε ο Αταχίρου Τζέγκα, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής.

Συνολικά 74 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να προσέλθουν τη Δευτέρα για την εκλογή των μελών του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου στην πρώτη αναμέτρηση του εκλογικού μαραθώνιου του Απριλίου.

Την επόμενη εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί οι προεδρικές εκλογές και μία εβδομάδα αργότερα και οι περιφερειακές εκλογές.

Δεν έχουν λείψει πάντως και τα περιστατικά προεκλογικής βίας καθώς, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, 20 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε ταραχές. Σημειώνεται ακόμη ότι οι προεδρικές εκλογές του 2003 και του 2007 είχαν σκιαστεί από καταγγελίες για βία, νοθεία και εκφοβισμό των ψηφοφόρων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024