Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Νέο Ιράκ» βλέπει η βρετανική κοινή γνώμη στην περίπτωση της Λιβύης

«Νέο Ιράκ» βλέπει η βρετανική κοινή γνώμη στην περίπτωση της Λιβύης

Επτά στους δέκα Βρετανούς πολίτες ανησυχούν ότι η στρατιωτική δράση στη Λιβύη ενδέχεται να εξελιχθεί σε έναν πόλεμο τύπου Ιράκ, έδειξε δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην Independent. Πάντως, η κοινή γνώμη εμφανίζεται σχετικά διχασμένη στο θέμα της ανάληψης στρατιωτικής δράσης.

Επτά στους δέκα Βρετανούς πολίτες ανησυχούν ότι η στρατιωτική δράση στη Λιβύη ενδέχεται να εξελιχθεί σε έναν πόλεμο τύπου Ιράκ, έδειξε δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην Independent.

Από την έρευνα της ComRes προκύπτει ότι το 47% των πολιτών θεωρούν ότι η κυβέρνηση έλαβε λάθος απόφαση να εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές εναντίον των δυνάμεων του Καντάφι, ενώ το 43% των ερωτηθέντων εγκρίνει την απόφαση.

Δημοσκόπηση των ComRes/ITN που είχε διεξαχθεί μόλις πριν από μια εβδομάδα είχε δείξει ότι το 43% των πολιτών διαφωνούσαν με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης.

Τα νέα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η αντίθεση της βρετανικής κοινής γνώμης στη συμμετοχή της χώρας στη λιβυκή σύρραξη αυξάνεται.

Το 71% όσων ερωτήθηκαν φοβούνται ότι η επέμβαση θα μπορούσε να παραταθεί επί μακρόν, παρά την επιμονή του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ότι η Λιβύη «δεν είναι άλλο ένα Ιράκ».

Η πλειοψηφία (58%) των ψηφοφόρων των Συντηρητικών, του μεγαλύτερου κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού, τάχθηκαν υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης.

Ωστόσο το ποσοστό ήταν 45% στις τάξεις των υποστηρικτών των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, του μικρότερου κόμματος της συμπολίτευσης, και 46% στις τάξεις των υποστηρικτών των Εργατικών.

Η έρευνα της ComRes έγινε με την μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε τυχαίο δείγμα 1.000 Βρετανών ψηφοφόρων μεταξύ 25ης Μαρτίου και 27ης Μαρτίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ντέρμπι «αιωνίων» με στόχο την Ευρώπη

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κοντράρονται στην τελευταία αγωνιστική των play off, με φόντο την τρίτη θέση και την έξοδο στην Ευρώπη, λίγες μέρες πριν τους δύο τελικούς που έχουν…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024