Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Τεστ αντοχής» και στους δύο βουλγαρικούς πυρηνικούς αντιδραστήρες του Κοζλοντούι

«Τεστ αντοχής» και στους δύο βουλγαρικούς πυρηνικούς αντιδραστήρες του Κοζλοντούι

Η μοναδική μονάδα πυρηνικής ενέργειας σε λειτουργία που διαθέτει η Βουλγαρία θα υποβληθεί σε «τεστ αντοχής», ενώ οι ευρωπαϊκές χώρες εξετάζουν τις συνθήκες ασφάλειας των πυρηνικών τους αντιδραστήρων μετά την καταστροφή στη Φουκουσίμα. Τους ελέγχους στους δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες που λειτουργούν ακόμη θα παρακολουθήσουν εμπειρογνώμονες της Διεθνούς Υπηρεσίας Πυρηνικής Ενέργειας.

Ψυχογιός Βασίλης

Η μοναδική μονάδα πυρηνικής ενέργειας σε λειτουργία που διαθέτει η Βουλγαρία θα υποβληθεί σε «τεστ αντοχής», ενώ οι ευρωπαϊκές χώρες εξετάζουν τις συνθήκες ασφάλειας των πυρηνικών τους αντιδραστήρων μετά την καταστροφή στη Φουκουσίμα.

Στη βουλγαρική μονάδα έχουν παραμένει ενεργοί δύο πυρηνικοί αντιδραστήρες, τους ελέγχους στους οποίους θα παρακολουθήσουν εμπειρογνώμονες της Διεθνούς Υπηρεσίας Πυρηνικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ).

Το βουλγαρικό υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την Τρίτη πως ο έλεγχος στο Κοζλοντούι θα διεξαχθεί βάσει επτά διαφορετικών κριτηρίων: την τοποθεσία του αντιδραστήρα, τον κίνδυνο πλημμύρας, την κατασκευή των συστημάτων ψύξης, τις εφεδρικές γεννήτριες, την χρονική διάρκεια λειτουργίας και τον κίνδυνο τρομοκρατικών υποθέσεων.

Στη μονάδα, που βρίσκεται στις όχθες του Δούναβη, έχουν μείνει σε λειτουργία δύο αντιδραστήρες σοβιετικής κατασκευής και ισχύος 1,000 MW. Τέσσερις παλιότεροι αντιδραστήρες της μονάδας είχαν κλείσει, ως μέρος των προϋποθέσεων για ένταξη της Βουλγαρίας στην ΕΕ.

Η ημερομηνία των ελέγχων δεν έχει ακόμη καθοριστεί. Οι χώρες της ΕΕ αποφάσισαν τις τελευταίες ημέρες να υποβάλουν σε ελέγχους 143 αντιδραστήρες στα εδάφη τους, καθώς οι εκρήξεις στη Φουκουσίμα έχουν επαναφέρει στην Ευρώπη τους φόβους για την πυρηνική ενέργεια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024