Δευτέρα 13 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ικανοποίηση στη Χαμάς από την αποδοχή εκ μέρους Αμπάς της πρόσκλησης για διάλογο

Ικανοποίηση στη Χαμάς από την αποδοχή εκ μέρους Αμπάς της πρόσκλησης για διάλογο

Η Χαμάς χαιρέτισε την ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς ότι είναι πρόθυμος να μεταβεί στη Λωρίδα της Γάζας σε μία προσπάθεια να επιτευχθεί η εθνική επανένωση. «Θα συνεχίσουμε τις προετοιμασίες για την επίσκεψη αυτή», δηλώνει ο εκπρόσωπος της οργάνωσης που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Η Χαμάς χαιρέτισε την ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς ότι είναι πρόθυμος να μεταβεί στη Λωρίδα της Γάζας σε μία προσπάθεια να επιτευχθεί η εθνική επανένωση.

Η ανακοίνωση της Χαμάς είναι η πρώτη, μέσα σε τέσσερα χρόνια, εκδήλωση προθυμίας να υποδεχθεί τον Αμπάς στην κατειλημμένη Λωρίδα της Γάζας. Οι προηγούμενες προτάσεις του Παλαιστίνιου ηγέτη να επισκεφθεί τη Γάζα είχαν απορριφθεί.

Σημειώνεται ότι η Χαμάς ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας από το καλοκαίρι του 2007.

Ο Αμπάς στην ανακοίνωσή του δήλωσε πως είναι «έτοιμος να καθυστερήσει τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης», υπό τον πρωθυπουργό του Σαλάμ Χαγιέντ, προκειμένου να διευκολύνει μία συμφωνία για εθνική ενότητα με τη Χαμάς.

Η συμφωνία θα αφορά τον διορισμό μίας μεταβατικής κυβέρνησης που θα επιφορτιστεί με την προετοιμασία των εκλογών πριν από τον Σεπτέμβριο όπως έχει ήδη ανακοινώσει η πλευρά Αμπάς.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του πρωθυπουργού της Χαμάς να επισκεφθεί τη Γάζα, τόνισε πως είναι έτοιμος να επισκεφθεί άμεσα τη Γάζα για να προωθήσει τη συμφιλίωση και να θέσει «τέλος στη διαίρεση».

Μάλιστα, κάλεσε τον Χανίγια να προβεί στους κατάλληλους διακανονισμούς για την υποδοχή του, αλλά τόνισε πως δεν μεταβαίνει στη Γάζα για να έχει διάλογο με τη Χαμάς, αλλά περισσότερο προκειμένου να πιέσει για τον σχηματισμό κυβέρνησης ενότητας που θα επιβλέψει την διεξαγωγή εθνικών εκλογών πριν τον Σεπτέμβριο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Oλυμπιακός – Παναθηναϊκός 75-45: Σαρωτικοί οι Ερυθρόλευκοι, κατέκτησαν το πρωτάθλημα εφήβων!

Η ομάδα εφήβων του Ολυμπιακού διέλυσε την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού με 75-45 και κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 13 Μαϊου 2024