Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Λιβύη χρηματοδότησε την προεκλογική εκστρατεία Σαρκοζί, λέει ο υιός Καντάφι

Η Λιβύη χρηματοδότησε την προεκλογική εκστρατεία Σαρκοζί, λέει ο υιός Καντάφι

Τη στιγμή που οι κυβερνητικές δυνάμεις σφυροκοπούν τους αντικαθεστωτικούς προελαύνοντας προς τη Βεγγάζη, ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Σαΐφ αλ-Ισλάμ, υποστηρίζει ότι η Τρίπολη χρηματοδότησε την προεκλογική εκστρατεία του Νικολά Σαρκοζί το 2007 και ζητά τα χρήματα πίσω. «Έχουμε όλα τα στοιχεία και είμαστε έτοιμοι να αποκαλύψουμε τα πάντα» λέει ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ χαρακτηρίζοντας τον Γάλλο πρόεδρο «κλόουν». Διαψεύδει τους ισχυρισμούς η Γαλλία, η πρώτη χώρα που αναγνώρισε τη λιβυκή αντιπολίτευση και πιέζει μαζί με τη Βρετανία προς την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων.

Τη στιγμή που οι κυβερνητικές δυνάμεις σφυροκοπούν τους αντικαθεστωτικούς προελαύνοντας προς τη Βεγγάζη, ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Σαΐφ αλ-Ισλάμ, υποστηρίζει ότι η Τρίπολη χρηματοδότησε την προεκλογική εκστρατεία του Νικολά Σαρκοζί το 2007.

«Έχουμε όλα τα στοιχεία και είμαστε έτοιμοι να αποκαλύψουμε τα πάντα» λέει ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ χαρακτηρίζοντας τον Γάλλο πρόεδρο «κλόουν».

Διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Σαΐφ αλ-Ισλάμ η Γαλλία, η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την περασμένη εβδομάδα τη λιβυκή αντιπολίτευση ως νόμιμη αρχή της Λιβύης. «Το διαψεύδουμε, προφανώς» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μεγάρου των Ηλυσίων στο δικτυακό τόπο του Monde.

Οι δηλώσεις του Σαΐφ αλ-Ισλάμ έγιναν στο εδρεύων στη Γαλλία τηλεοπτικό δίκτυο Euronews TV, λίγες ημέρες αφότου το καθεστώς Καντάφι είχε προαναγγείλει πως θα αποκαλύψει ένα «μεγάλο μυστικό» που θα επιφέρει την πτώση του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Όταν ρωτήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο για τη θέση της Λιβύης απέναντι στη Γαλλία, την πρώτη χώρα που αναγνώρισε τη λιβυκή αντιπολίτευση, ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ απάντησε: «Κατ’ αρχάς πρέπει ο Σαρκοζί να μας δώσει πίσω τα χρήματα που πήρε από τη Λιβύη για να χρηματοδοτήσει την προεκλογική του εκστρατεία».

«Εμείς χρηματοδοτήσαμε την προεκλογική του εκστρατεία και θα το αποδείξουμε. Είμαστε έτοιμοι να τα αποκαλύψουμε όλα. Το πρώτο που ζητάμε από αυτό τον κλόουν είναι να δώσει πίσω στο λιβυκό λαό τα χρήματα. Του προσφέραμε βοήθεια για να κάνει έργα για τον λιβυκό λαό, όμως μας απογοήτευσε» δήλωσε.

«Δώστε μας πίσω τα χρήματα. Έχουμε όλες τις λεπτομέρειες, τους τραπεζικούς λογαριασμούς, τα έγγραφα και τις μεταφορές. Θα τα αποκαλύψουμε όλα σύντομα» διαβεβαίωσε.

Όσον αφορά την κατάσταση στη Λιβύη, ο Σαΐφ αλ Ισλάμ είπε ότι «σε 48 ώρες όλα θα έχουν τελειώσει».

«Οι δυνάμεις μας έχουν φτάσει σχεδόν στη Βεγγάζη. Όποια και να είναι η απόφαση, θα έχει ληφθεί πολύ αργά» επισήμανε αναφερόμενος σε μία πιθανή απόφαση του ΟΗΕ για την επιβολή ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη.

Ο γιος του Καντάφι κάλεσε, επίσης, τους «προδότες» να φύγουν από τη χώρα και να πάνε στη γειτονική Αίγυπτο. «Από την πλευρά μας, είτε πρόκειται για στρατιωτικούς είτε για πολίτες, έχουμε πει ότι θα αφήσουμε ένα ασφαλές πέρασμα για τους προδότες και τους στρατιώτες τους» ανέφερε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024