Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μπερλουσκονική επιχείρηση δωροδοκίας στο Μαρόκο για να... ενηλικιωθεί η Ρούμπι;

Μπερλουσκονική επιχείρηση δωροδοκίας στο Μαρόκο για να… ενηλικιωθεί η Ρούμπι;

Με ένα νέο «μυστήριο» που αφορά την ημερομηνία γέννησης της Μαροκινής Ρούμπι, πρωταγωνίστριας της δικαστικής υπόθεσης που «καίει» τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ασχολείται ο ιταλικός Τύπος. Η εφημερίδα Il Fatto Quotidiano γράφει ότι δύο Ιταλοί μετέβησαν σε πόλη του Μαρόκου και αποπειράθηκαν να πείσουν δημοτική υπάλληλο να αλλάξει -έναντι αδράς αμοιβής- τη ληξιαρχική πράξη γέννησης της Ρούμπι. Την ίδια ώρα, οι Ιταλοί διαδηλώνουν στη Ρώμη με επιδέσμους στο μάγουλο ...θυμίζοντας τον Καβαλιέρε που αναρρώνει από χειρουργική επέμβαση.

Με ένα νέο «μυστήριο» που αφορά την ημερομηνία γέννησης της Μαροκινής Ρούμπι, πρωταγωνίστριας της δικαστικής υπόθεσης που «καίει» τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ασχολείται ο ιταλικός Τύπος. Η εφημερίδα Il Fatto Quotidiano γράφει ότι δύο Ιταλοί μετέβησαν σε πόλη του Μαρόκου και αποπειράθηκαν να πείσουν δημοτική υπάλληλο να αλλάξει -έναντι αδράς αμοιβής- τη ληξιαρχική πράξη γέννησης της Ρούμπι. Την ίδια ώρα, οι Ιταλοί διαδηλώνουν στη Ρώμη με επιδέσμους στο μάγουλο …θυμίζοντας τον Καβαλιέρε που αναρρώνει από χειρουργική επέμβαση.

Την περασμένη εβδομάδα, η εφημερίδα Il Giornale -ιδιοκτησίας του ομίλου Μπερλουσκόνι- είχε προαναγγείλει ότι ο Καβαλιέρε έχει εξασφαλίσει ένα ισχυρό χαρτί, που θα τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει επιτυχώς την δίκη της που ξεκινά στις 6 Απριλίου.

«Επίσημα έγγραφα των μαροκινών αρχών αποδεικνύουν ότι η κοπέλα αυτή, στην πραγματικότητα, γεννήθηκε το 1992, και όχι το 1990. Οι γονείς της την ενέγραψαν στα μητρώα, με δυο χρόνια καθυστέρηση. Άρα, όταν συνάντησε τον Ιταλό πρωθυπουργό δεν ήταν ανήλικη» έγραφε η Giornale.

Τώρα, όμως, η κεντροαριστερή εφημερίδα Il Fato Quotidiano προσφέρει με εκτενές άρθρο της μια εντελώς διαφορετική εξήγηση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με την Il Fatto, στις 7 Φεβρουαρίου δυο Ιταλοί μαζί με ένα διερμηνέα μετέβησαν στην μαροκινή πόλη Φκίκ Μπέν Σαλάκ και προσπάθησαν να πείσουν την υπάλληλο του εκεί ληξιαρχείου, να αλλάξει την ημερομηνία γέννησης της Ρούμπι.

Η εν λόγω υπάλληλος, συνομιλώντας με τους απεσταλμένους της εφημερίδας, αποκάλυψε ότι «της προσφέρθηκε ένα πολύ υψηλό χρηματικό ποσό και η ίδια ήταν έτοιμη να ενδώσει. Τελικά, όμως, φοβήθηκε τις συνέπειες μιας παράνομης ατής πράξης και αρνήθηκε».

Η Μαροκινή υπάλληλος χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Φατιμά, αλλά δεν αποκαλύπτει την πραγματική της ταυτότητα.

Η εφημερίδα δημοσιεύει, πάντως, φωτογραφία των επίσημων καταλόγων του ληξιαρχείου της πόλης Φκίκ Μπέν Σαλάκ από τα οποία προκύπτει ότι η πρωταγωνίστρια του Ρούμπιγκεϊτ, γεννήθηκε την 1η Νοεμβρίου του 1992.

Οι δικηγόροι του Ιταλού πρωθυπουργού ζήτησαν από την Δικαιοσύνη να ξεκινήσει άμεσα έρευνα για να αποσαφηνισθεί η όλη υπόθεση, υπογραμμίζοντας ότι «ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με οποιαδήποτε, ενδεχόμενη, παράνομη συμπεριφορά. Το όλο θέμα, αντιθέτως, τείνει να ζημιώσει, έμμεσα, τον Ιταλό πρωθυπουργό».

Οι σχολιαστές προσθέτουν ότι δεν μένει παρά να διαπιστωθεί αν στην επικείμενη δίκη του Μιλάνου θα γίνει όντως, αναφορά σε κάποια ενδεχόμενη διαφορετική ημερομηνία γέννησης της Ρούμπι ή εάν η κατηγορία συμμετοχής σε εκπόρνευση ανηλίκου θα συνεχίσει να ισχύει.

Και δικαστική μεταρρύθμιση…

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι παρουσίασε, εν τω μεταξύ, την Πέμπτη κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος της χώρας, που κατακεραυνώνεται από την αντιπολίτευση.

Ο Μπερλουσκόνι -που είχε έναν επίδεσμο στο αριστερό μάγουλο, καθώς βρίσκεται σε περίοδο ανάρρωσης μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για την αποκατάσταση της κάτω γνάθου- σημείωσε ότι η ιταλική κυβέρνηση επιθυμεί τον διαχωρισμό της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του
εισαγγελέα από εκείνη του δικαστή, με την δημιουργία δυο ξεχωριστών Ανώτατων Δικαστικών Συμβουλίων, τον οποίων θα προΐσταται ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας.

«Επιθυμούσα να προχωρήσουμε στην αναμόρφωση αυτή από το 1994, από τότε που εισήλθαμε στον πολιτικό στίβο. Επιτέλους καταφέρουμε να κάνουμε πράξη ένα από τα κύρια σημεία του προγράμματός μας» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον Καβαλιέρε, με την αναμόρφωση αυτή «ο εισαγγελέας για να μιλά με τον δικαστή θα πρέπει να κλείνει ραντεβού και να χτυπά την πόρτα με σεβασμό, με το καπέλο στο χέρι»…

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντζελίνο Αλφάνο προσέθεσε ότι «η μεταρρύθμιση, η οποία φυσικά πρέπει να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο, βασίζεται και στην εγγύηση ίσων δικαιωμάτων στους εισαγγελείς και στους συνηγόρους υπεράσπισης».

Τόσο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όσο κι ο Αντζελίνο Αλφάνο, υπογράμμισαν ότι «συγκεκριμένη αλλαγή δεν θα επηρεάσει τις δικαστικές υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη». Κάτι που σημαίνει, προσθέτουν οι σχολιαστές, ότι δεν θα πρέπει να αλλάξει ούτε η όλη πορεία της υπόθεσης «Ρούμπιγκεϊτ».

Η κεντροαριστερή αντιπολίτευση, πάντως, απορρίπτει την βαθιά τροποποίηση του δικαστικού συστήματος της χώρας.

«Πρόκειται για ένα σχέδιο που έχει μόνο στόχο το να αφαιρέσει αυτονομία από τους τους εισαγγελείς και να τους θέσει υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης και της πολιτικής εξουσίας» δήλωσε ο Ντάριο Φραντσεσκίνι, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος στη Βουλή.

Ο δε επικεφαλής του κόμματος Ιταλία των Αξιών, Αντόνιο Ντι Πιέτρο, τόνισε: «Μιλάμε για μια αναμόρφωση που αλλοιώνει το κράτος δικαίου. Θα καταθέσουμε μια ακυρωτική τροπολογία και αν δεν περάσει, θα προχωρήσουμε σε συλλογή υπογραφών. Θα γκρεμίσουμε το όλο αυτό οικοδόμημα, μέσω δημοψηφίσματος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο νέος «τεχνικός διευθυντής» της Αλ Νασρ (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να είναι ο απόλυτος σταρ στη Σαουδική Αραβία και να σκοράρει ακατάπαυστα με την Αλ Νασρ, όμως 1,5 χρόνο μετά φαίνεται να έχει αναλάβει και νέο κομβικό ρόλο στον σύλλογο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024