Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έτοιμοι να στείλουν βοήθεια στην Ιαπωνία δηλώνουν ΕΕ και ΗΠΑ

Έτοιμοι να στείλουν βοήθεια στην Ιαπωνία δηλώνουν ΕΕ και ΗΠΑ

Να παράσχουν «κάθε απαραίτητη βοήθεια» υποσχέθηκαν στην Ιαπωνία οι «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ αλληλέγγυος δηλώνει και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Πογκόη Ηρώ

Να παράσχουν «κάθε απαραίτητη βοήθεια» υποσχέθηκαν στην Ιαπωνία οι «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ αλληλέγγυος δηλώνει και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

«Πληροφορηθήκαμε με μεγάλη ανησυχία ότι ένας καταστροφικός σεισμός και ένα τσουνάμι έπληξαν σήμερα την Ιαπωνία και την περιοχή του Ειρηνικού» αναφέρουν στην ανακοίνωση οι αρχηγοί των «27».

Στην ίδια ανακόνωση προστίθεται ότι η υπουργός Εξωτερικών βαρόνη Αστον και η Κομισιόν έχουν λάβει εντολή να κινητοποιήσουν κάθε απαραίτητη αρωγή προς την Ιαπωνία.

«Είμαστε έτοιμοι να σας βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο» δήλωναν νωρίτερα μήνυμά τους προς τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Ναότο Καν, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο και ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

«Να είστε σίγουροι ότι η Γερμανία στέκεται στο πλευρό της Ιαπωνίας αυτές τις τραγικές ώρες και είναι έτοιμη να βοηθήσει» ανέφερε και η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ.

Σε αυτές τις τραγικές στιγμές για την Ιαπωνία, τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του δηλώνει και ο Μπαράκ Ομπάμα. «Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν τον ιαπωνικό λαό σε αυτή τη στιγμή της μεγάλης δοκιμασίας του» δήλωσε.

Εξάλλου το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι μετέφερε τις επιχειρήσεις της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Τόκιο σε άλλη τοποθεσία, ώστε να είναι έτοιμη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί σε θύματα του σεισμού.

«Η πρεσβεία μας είναι σε επαφή με την ιαπωνική κυβέρνηση και είναι έτοιμη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια έπειτα απ’ αυτή τη φρικτή τραγωδία» ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για Αμερικανούς που σκοτώθηκαν ή τραυματίσθηκαν από το σεισμό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024