Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Υπό το βλέμμα του Ισραήλ η διέλευση των δύο ιρανικών πλοίων από το Σουέζ

Υπό το βλέμμα του Ισραήλ η διέλευση των δύο ιρανικών πλοίων από το Σουέζ

Το Ισραήλ «παρακολουθεί σοβαρά» την επικείμενη διέλευση των δύο ιρανικών πολεμικών πλοίων από τη Διώρυγα του Σουέζ, ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπεντζαμίν Νετανιάχου, λέγοντας ότι  η Τεχεράνη «εκμεταλλεύεται την πολιτική αστάθεια στην περιοχή» για να διευρύνει την επιρροή της. Τα πλοία αναμένεται να περάσουν τη διώρυγα τη Δευτέρα, μετά το «πράσινο φως που έδωσε η προσωρινή στρατιωτική κυβέρνηση της Αιγύπτου.

Το Ισραήλ «παρακολουθεί σοβαρά» την επικείμενη διέλευση των δύο ιρανικών πολεμικών πλοίων από τη Διώρυγα του Σουέζ, ανέφερε την Κυριακή ο πρωθυπουργός της χώρας Μπεντζαμίν Νετανιάχου, λέγοντας ότι η Τεχεράνη «εκμεταλλεύεται την πολιτική αστάθεια στην περιοχή» για να διευρύνει την επιρροή της.

Τα πλοία αναμένεται να περάσουν τη διώρυγα τη Δευτέρα, μετά το «πράσινο φως» που έδωσε η προσωρινή στρατιωτική κυβέρνηση της Αιγύπτου.

Τα πλοία έχουν προορισμό τη Συρία, και δεν θα περάσουν μέσα από ισραηλινά ύδατα.

Το Ισραήλ φοβάται ότι το ειδικό βάρος της Αιγύπτου, συμμάχου των ΗΠΑ στην περιοχή, θα μειωθεί μέχρι η η πολιτική σταθερότητα να επιστρέψει στη χώρα, κάτι που ίσως δώσει στο Ιράν περιθώριο να διευρύνει την παρουσία του.

Το αίτημα της Τεχεράνης να επιτραπεί η διέλευση στα δύο πλοία ήταν ο πρώτος διπλωματικός «πονοκέφαλος» για τους στρατιωτικούς της Αιγύπτου που έχουν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας μέχρι να γίνουν εκλογές -όπως φάνηκε και από τις παλινωδίες σχετικά με το εάν τα πλοία θα περνούσαν ή όχι.

Στο παρελθόν, ισραηλινά πολεμικά πλοία έχουν περάσει από τη Διώρυγα. Η διέλευση ενός ισραηλινού υποβρυχίου τύπου Dolphin είχε εκληφθεί ως μήνυμα με αποδέκτη το Ιράν, καθώς κάποια ξένα ΜΜΕ υποστήριζαν ότι τα υποβρύχια αυτού του είδους μπορούν να εκτοξεύσουν τορπίλες με πυρηνικές κεφαλές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Και στο τέλος το πρωτάθλημα πάει στην… Σίτι

Όταν η Σίτι μπαίνει στην... τελική ευθεία έχοντας ρόλο «οδηγού» τότε έχει τον τρόπο για να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024