Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αμερικανικό δίαυλο επικοινωνίας με τους Ταλιμπάν «βλέπει» ο New Yorker

Αμερικανικό δίαυλο επικοινωνίας με τους Ταλιμπάν «βλέπει» ο New Yorker

Οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει «άμεσες και μυστικές» συνομιλίες με ανώτερα στελέχη των Tαλιμπάν, σύμφωνα με δημοσίευμα του εβδομαδιαίου περιοδικού The New Yorker. Πάντως, η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χίλαρι Κλίντον εξακολουθεί να στέλνει το δικό της αυστηρό μήνυμα προς τους Ταλιμπάν, ώστε να διακόψουν τους δεσμούς με την αλ Κάιντα.

Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα έχει αρχίσει άμεσες και μυστικές συνομιλίες με ανώτερα στελε΄χη των Tαλιμπάν, σύμφωνα με δημοσίευμα του εβδομαδιαίου περιοδικού The New Yorker.

Επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, το περιοδικό αναφέρει ότι η αμερικανική διοίκηση επιδιώκει να «αξιολογήσει ποια μέλη της ηγεσίας των Tαλιμπάν θα μπορούσαν να είναι έτοιμα να συμμετάσχουν στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στο Αφγανιστάν και υπό ποιες συνθήκες».

Την Παρασκευή, η Αμερικανή υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον είχε καλέσει τους Tαλιμπάν να «διακόψουν τους δεσμούς» με την αλ Κάιντα, μία κίνηση που θα τους επέτρεπε, σύμφωνα με την ίδια, να ενταχθούν στην αφγανική κοινωνία.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι σε θέση να αντισταθούν στις συμμαχικές δυνάμεις. «Δεν μπορούν να μας νικήσουν και δεν έχουν άλλη επιλογή από το να εγκαταλείψουν τη συνεργασία με την αλ Κάιντα» τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι οι αμερικανικές δυνάμεις -περίπου 78 χιλιάδες στρατιώτες μόνο στο Αφγανιστάν- κινούνται σε ρυθμούς απόσυρσης.

Βάσει χρονοδιαγράμματος, οι πρώτοι θα αποχωρήσουν το καλοκαίρι σε μια διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2014.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024