Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Για λογοκλοπή στη διδακτορική διατριβή του κατηγορείται ο Γερμανός υπουργός Άμυνας

Για λογοκλοπή στη διδακτορική διατριβή του κατηγορείται ο Γερμανός υπουργός Άμυνας

Νεανικές... «αμαρτίες» φαίνεται πως έρχονται να κυνηγήσουν τον υπουργό Άμυνας της Γερμανίας Καρλ Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ, τον φωτογενή και πιο δημοφιλή πολιτικό της χώρας. Ο Γκούτενμπεργκ κατηγορείται για λογοκλοπή στη διδακτορική του διατριβή του, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Πολλά αποσπάσματα της διατριβής του συνιστούν «ασύστολη λογοκλοπή» και «απάτη», λέει ο καθηγητής Νομικής Αντρέας Φίσερ-Λεσκάνο, τον οποίο επικαλείται η Sueddeutsche Zeitung.

Νεανικές… «αμαρτίες» φαίνεται πως έρχονται να κυνηγήσουν τον υπουργό Άμυνας της Γερμανίας Καρλ Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ, τον φωτογενή και πιο δημοφιλή πολιτικό της χώρας. Ο Γκούτενμπεργκ κατηγορείται για λογοκλοπή στη διδακτορική του διατριβή του, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο ίδιος ο Γερμανός υπουργός Αμυνας Καρλ Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ προχώρησε σε κατηγορηματική διάψευση. «Η κατηγορία σύμφωνα με την οποία η διατριβή του διδακτορικού μου είναι προϊόν λογοκλοπής είναι ακατανόητη» δήλωσε.

Πολλά αποσπάσματα της διατριβής του συνιστούν «ασύστολη λογοκλοπή» και «απάτη», δήλωσε την Τετάρτη ο καθηγητής Νομικής Αντρέας Φίσερ-Λεσκάνο, τον οποίο επικαλείται η Sueddeutsche Zeitung.

Μακροσκελή τμήματα της διατριβής του υπουργού, που κάνουν συγκρίσεις σε νομικά θέματα ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν σχεδόν όμοια με ήδη δημοσιευμένα κείμενα, άλλων συγγραφέων, αλλά δεν ανέφεραν τις πηγές τους, έγραψε η εφημερίδα.

«Η αντιγραφή άλλων κειμένων εμφανίζεται σε όλη τη διατριβή και αφορά όλο το περιεχόμενό της» είπε ο Φίσερ-Λεσκάνο.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το θέμα έχει ήδη ανατεθεί σε επίτροπο ελέγχου στο πανεπιστήμιο της Μπαϊρόιτ, από το οποίο πήρε με καλό βαθμό το διδακτορικό του ο Γκούτενμπεργκ το 2007.

«Αναμένουμε το αποτέλεσμα της έρευνας με ψυχραιμία. Η διατριβή προετοιμάστηκε με την καλύτερη γνώση και συνείδηση» είπε ο εκπρόσωπος.

Ο φωτογενής πολιτικός και αγαπημένος του Τύπου Γκούτενμπεργκ, της κεντροδεξιάς κυβέρνησης της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, ανήλθε γρήγορα στις τάξεις της Βαυαρικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) και διορίστηκε υπουργός Άμυνας μετά τις εκλογές του 2009.

Οι δημοσκοπήσεις τον εμφανίζουν επανειλημμένως ως τον πιο δημοφιλή πολιτικό πριν από την ίδια τη Μέρκελ.

Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες έχει βρεθεί στο στόχαστρο εξαιτίας μίας σειράς περιστατικών στους κόλπους του στρατού, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου ενός εκπαιδευόμενου ναύτη σε εκπαιδευτικό πλοίο τον περασμένο χρόνο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024