Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στους δρόμους της Λιβύης «μεταφέρονται» οι διαδηλώσεις δυσαρέσκειας

Στους δρόμους της Λιβύης «μεταφέρονται» οι διαδηλώσεις δυσαρέσκειας

Στους δρόμους της πόλης Βεγγάζη στη Λιβύη κατέβηκαν εκατοντάδες άτομα. Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν μετά τη σύλληψη δικηγόρου, γνωστού επικριτή της κυβέρνησης. Σημειώθηκαν συγκρούσεις με αστυνομικούς, με τους διαδηλωτές να ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού της χώρας, αλλά όχι του Λίβυου ηγέτη Μοαμάρ Καντάφι. Τουλάχιστον 14 οι τραυματίες. Στους δρόμους και υποστηρικτές της κυβέρνησης. «Ημέρα οργής» οργανώνεται για την Πέμπτη.

Εκατοντάδες άτομα κατέβηκαν στους δρόμους της πόλης Βεγγάζη στη Λιβύη. Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν μετά τη σύλληψη δικηγόρου, γνωστού επικριτή της κυβέρνησης.

Την Τετάρτη εκατοντάδες διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα στους δρόμους της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Λιβύης, ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Μπαγκντάντι Αλ Μαχμούντι.

Ωστόσο, δεν υπήρξαν «φωνές» για παραίτηση του ηγέτη της χώρας, Μοαμάρ Καντάφι.

Μάλιστα, την Τετάρτη πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις στήριξης του Λίβυου ηγέτη σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι πολίτες της Λιβύης χρησιμοποιούν το Facebook και άλλα νέα μέσα, προκειμένου να οργανώσουν «ημέρα οργής» την Πέμπτη.

Οι διαδηλώσεις είχαν ξεκινήσει την Τρίτη. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για περίπου 2.000 διαδηλωτές, οι οποίοι κατέβηκαν στους δρόμους μετά τη σύλληψη δικηγόρου, γνωστού επικριτή της κυβέρνησης.

Παρά το γεγονός ότι ο δικηγόρος Φέτχι Ταρμπέλ αφέθηκε αργότερα ελεύθερος, οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν την Τρίτη 14 άνθρωποι, σύμφωνα με εφημερίδα της Λιβύης.

Επικαλούμενη διευθυντή νοσοκομείου, η εφημερίδα Quryna αναφέρει ότι μεταξύ των τραυματιών περιλαμβάνονται τρεις διαδηλωτές και δέκα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά του καθεστώτος: «Βεγγάζη ξύπνα, ήρθε η ώρα που περίμενες», «Το αίμα των μαρτύρων δεν χύθηκε μάταια« ή «Ο λαός θέλει να ρίξει τη διαφθορά».

Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στην αστυνομία, η οποία απάντησε με ρίψεις νερού, δακρυγόνων και σφαιρών από καουτσούκ.

Αργότερα, η κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες που έδειχναν εκατοντάδες άτομα να εκφράζουν τη στήριξή τους στην κυβέρνηση, η οποία δεν έχει σχολιάσει τα γεγονότα.

Τη στήριξή τους στην κυβέρνηση εξέφρασαν επίσης διαδηλωτές στη Σύρτη, τη Σέμπχα και την Τρίπολη, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση.

Εν τω μεταξύ, ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων δήλωσε την Τετάρτη ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει την Τετάρτη να απελευθερώσει 110 μέλη της απαγορευμένης Ισλαμικής Ομάδας της Λιβύης από τη φυλακή Αμπού Σαλίμ στην Τρίπολη.

Το τελευταίο διάστημα δεκάδες διαδηλώσεις συγκλονίζουν τον αραβικό κόσμο, οδηγώντας στην «έξωση» του Μπεν Άλι στην Τυνησία και του Χόσνι Μουμπάρακ στην Αίγυπτο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τσιτσιπάς: «Το να είμαι Έλληνας και να παίζω στους Ολυμπιακούς είναι σα να τρώω πίτσα στη Ρώμη»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι δηλώνοντας ενθουσιασμένος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024