Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Άσχημη η κατάσταση της υγείας του Μουμπάρακ, γράφουν αιγυπτιακά ΜΜΕ

Άσχημη η κατάσταση της υγείας του Μουμπάρακ, γράφουν αιγυπτιακά ΜΜΕ

«Σοβαρά άρρωστος», έπειτα από ψυχολογικό «σοκ» που υπέστη, φέρεται να είναι ο Αιγύπτιος πρώην πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ, σύμφωνα με αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης. Σε δημοσιεύματα εφημερίδων του Καΐρου αναφέρεται ότι ο Χ.Μουμπάρακ, που βρίσκεται στο Σαρμ Ελ-Σέιχ, αρνείται να λάβει φάρμακα, ότι πάσχει από κατάθλιψη και ότι έχει συνεχείς λιποθυμίες. Το θέμα του παγώματος των περιουσιακών στοιχείων του Μουμπάρακ συζητείται στο Eurogroup.

«Σοβαρά άρρωστος», έπειτα από ψυχολογικό «σοκ» που υπέστη, φέρεται να είναι ο Αιγύπτιος πρώην πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ, σύμφωνα με αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης.

Σε δημοσιεύματα εφημερίδων του Καΐρου αναφέρεται ότι ο 82χρονος Χ.Μουμπάρακ αρνείται να λάβει φάρμακα, ότι πάσχει από κατάθλιψη και ότι έχει συνεχείς λιποθυμίες στην κατοικία του στο θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ της Ερυθράς Θάλασσας.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι έχει υποστεί μεγάλο ψυχολογικό σοκ μετά την παραίτησή του και ήδη δέχεται τις φροντίδες των ιατρών.

Ωστόσο, δεν έχει αποφασιστεί το αν θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Χ.Μουμπάρακ μπορεί να βρίσκεται και σε κώμα, κάτι που διέψευσε, ωστόσο, η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα Al-Gomhuria, επικαλούμενη πηγές κοντά στον Μουμπάρακ.

Πηγές της εφημερίδας Al Masry Al Youm υποστηρίζουν ότι ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου έχασε δύο φορές τις αισθήσεις του και λιποθύμησε ενώ μαγνητοσκοπούσε το τελευταίο του διάγγελμα προς τον αιγυπτιακό λαό, την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα.

Εν τω μεταξύ, ο Αιγύπτιος πρέσβης στις ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ μπορεί να μην είναι καλά στην υγεία του.

Μιλώντας στην εκπομπή Today του τηλεοπτικού δελτίου NBC, ο Σαμέχ Σούκρι, είπε ότι έλαβε πληροφορίες πως η κατάσταση της υγείας του Χόσνι Μουμπάρακ «είναι πιθανώς κακή».

Το πάγωμα της περιουσίας στο Eurogroup

Το θέμα του παγώματος των περιουσιακών στοιχείων του Χ.Μουμπάρακ συζητείται στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) στις Βρυξέλλες, δήλωσε το βρετανικό Φόρεϊν Όφις.

Ο Γουίλιαμ Χαγκ είπε στην Βουλή των Κοινοτήτων, τη Δευτέρα, ότι η στρατιωτική ηγεσία της Αιγύπτου ζήτησαν από τη Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να αναλάβει δράση.

Τόνισε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα προχωρήσουν σε πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων εάν υπάρξουν στοιχεία για «παρανομίες ή κατάχρηση κρατικών πόρων».

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε τη Δευτέρα ότι συμφωνεί με το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του Αιγύπτιου πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, μετά την σχετική απόφαση που έλαβε την Παρασκευή η Ελβετία.

Όταν, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Eurogroup ρωτήθηκε για το ζήτημα του παγώματος των περιουσιακών στοιχείων του Μουμπάρακ, ο Γιούνκερ δήλωσε ότι «ναι», τίθεται υπέρ.

Νωρίτερα, η Μάγια Κοτσιγιάντσικ, εκπρόσωπος Τύπου της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, δεν απέκλεισε αυτο το ενδεχόμενο, όμως επεσήμανε ότι η ΕΕ αναμένει σχετικό αίτημα από το Κάιρο για να δράσει.

Εξάλλου, και η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι το Παρίσι «προφανώς και είναι στη διάθεση της αιγυπτιακής Δικαιοσύνης» για να εξετάσει την κατάσταση των περιουσιακών στοιχείων που διατηρούσε στη Γαλλία ο Μουμπάρακ.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ όπως ανακοινώθηκε από το Συνδικάτο των Δικηγόρων, την Τρίτη ενδεχομένως ξεκινήσει και έρευνα από τις αιγυπτιακές αρχές για την περιουσία της οικογένειας Μουμπάρακ.

Η έρευνα πρόκειται να ξεκινήσει με αφορμή δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου για το ότι η περιουσία της οικογένειας Μουμπάρακ υπολογίζεται από 40 μέχρι και σε 70 δισ. δολάρια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Προκαλεί ίλιγγο το χρηματικό έπαθλο του φετινού Ρολάν Γκαρός (vids)

Αυξημένο 7.8% συγκριτικά με την περσινή σεζόν, με το συνολικό ποσό να φτάνει 53.5 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024