Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στην πλατεία της Ελευθερίας τους παραμένουν χιλιάδες Αιγύπτιοι

Στην πλατεία της Ελευθερίας τους παραμένουν χιλιάδες Αιγύπτιοι

Χιλιάδες Αιγύπτιοι παραμένουν στην πλατεία Ελευθερίας (Ταχρίρ) του Καΐρου -το σύμβολο της λαϊκής εξέγερσης- πανηγυρίζοντας την πρώτη ημέρα μετά την παραίτηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ. Ανδρες του Στρατού αφαιρούν τα οδοφράγματα και τα συρματοπλέγματα, ενώ απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα για τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Μουμπάρακ.

Χιλιάδες Αιγύπτιοι παραμένουν στην πλατεία Ελευθερίας (Ταχρίρ) του Καΐρου -το σύμβολο της λαϊκής εξέγερσης- πανηγυρίζοντας την πρώτη ημέρα μετά την παραίτηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ. Ανδρες του Στρατού αφαιρούν τα οδοφράγματα και τα συρματοπλέγματα.

Στη γέφυρα που οδηγεί σε μια από τις εισόδους στην πλατεία Ταχρίρ ομάδες νέων χορεύουν υψώνοντας αιγυπτιακές σημαίες και σταματούν τα αυτοκίνητα για να συγχαρούν τους οδηγούς για την απομάκρυνση του Μουμπάρακ.

Οι στρατιώτες άρχισα να αφαιρούν τα οδοφράγματα από την πλατεία, αρχής γενομένης από αυτά που είχαν στήσει δίπλα στο Εθνικό Μουσείο, στη βόρεια είσοδο της πλατείας.

Τα τανκς που είχαν παραταχθεί στους δρόμους δίπλα στην πλατεία Ταχρίρ φράζοντας τις εισόδους της, αρχίζουν να ελευθερώνουν την πρόσβαση σε αυτή.

Στην ανακοίνωσή τους οι οργανωτές των διαδηλώσεων ζητούν -μεταξύ άλλων- την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που είχε επιβάλει ο Χόσνι Μουμπάρακ, την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων, την κατάργηση των στρατοδικείων και τη συμμετοχή αντιπροσώπων του πολιτικού κόσμου στη μεταβατική διαδικασία.

Οι Αρχές περιόρισαν τη διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, η οποία ισχύει πλέον από τα μεσάνυχτα ως τις 06:00, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα σε κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Μουμπάρακ, αν δεν έχουν λάβει προηγουμένως άδεια.

Η ανακοίνωση της παραίτησης του 82χρονου Μουμπάρακ έγινε μετά τη διαδήλωση τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου Αιγυπτίων που ζητούσαν από τον πρόεδρο να φύγει από την εξουσία.

Ο ισχυρός αιγυπτιακός στρατός, ο οποίος στο εξής είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, διαβεβαίωσε ότι δεν επιθυμεί να υποκαταστήσει «τη νομιμότητα στην οποία προσβλέπει ο λαός».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ποντένσε «ζωγράφισε» σαν τον Ζιοβάνι

Η «μαγεία» που πρόσφερε απλόχερα και σήμερα ο Πορτογάλος εξτρέμ είχε κάτι από τα μυθικά κόλπα του Βραζιλιάνου

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024