Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βανδαλισμοί στο γραφείο του Al Jazeera στο Κάιρο και χάκινγκ στην ιστοσελίδα του

Βανδαλισμοί στο γραφείο του Al Jazeera στο Κάιρο και χάκινγκ στην ιστοσελίδα του

Άγνωστοι εισέβαλαν στα γραφεία του Al Jazeera στο Κάιρο και τα πυρπόλησαν, ενώ παράλληλα η ιστοσελίδα του δικτύου υπέστη επίθεση χάκερ, καταγγέλλει την Παρασκευή το ειδησεογραφικό δίκτυο. Δηλώσεις καταδίκης των φαινομένων βίας κατά των δημοσιογράφων εξέδωσαν πολλές δυτικές κυβερνήσεις, μεταξύ τους η Γαλλία, η Δανία και η Σουηδία.

Άγνωστοι εισέβαλαν στα γραφεία του Al Jazeera στο Κάιρο και τα πυρπόλησαν ενώ παράλληλα η ιστοσελίδα του δικτύου υπέστη επίθεση χάκερ, καταγγέλλει την Παρασκευή το ειδησεογραφικό δίκτυο.

Το κανάλι απέδωσε την επίθεση στα γραφεία, από την οποία καταστράφηκε ο εξοπλισμός του, σε «συμμορίες τραμπούκων» του καθεστώτος.

Οι επιθέσεις από τις Αρχές κατά του αραβικού καναλιού άρχισαν την περασμένη Κυριακή, όταν η κυβέρνηση ανακάλεσε τις διαπιστεύσεις των δημοσιογράφων και τεχνικών του καναλιού στην Αίγυπτο ενώ διέκοψε την εκπομπή από τον αιγυπτιακό δορυφόρο.

Το Al Jazeera κατήγγειλε τις επόμενες ημέρες ότι το σήμα του δεχόταν παρεμβολές. Ορισμένοι Αιγύπτιοι συνεργάτες του κρατήθηκαν για ώρες από την αστυνομία.

Το δίκτυο τονίζει πάντως ότι «θα συνεχίσουμε την αντικειμενική και πλήρη κάλυψη αυτών των πρωτοφανών γεγονότων» στην Αίγυπτο.

Παράλληλα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα επέκρινε τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων και μέσων ενημέρωσης μιλώντας για μία «καταφανή προσπάθεια να πνιγούν οι ειδήσεις»

Οι επιθέσεις κατά ξένων δημοσιογράφων στην Αίγυπτο έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες ημέρες.

Πολλοί αποδοκιμάστηκαν και προπηλακίστηκαν μεταξύ τους και τουλάχιστον δύο Έλληνες.

Επιπλέον, ένας Σουηδός δημοσιογράφος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση με τραύματα από μαχαίρι στην πλάτη.

Η τσεχική δημόσια τηλεόραση αποφάσισε μάλιστα την Παρασκευή να αποσύρει το συνεργεία της λόγω των «ανεπανάληπτων επιθέσεων» στους δημοσιογράφους.

Δηλώσεις καταδίκης των φαινομένων βίας κατά των δημοσιογράφων εξέδωσαν πολλές δυτικές κυβερνήσεις, μεταξύ τους η Γαλλία, η Δανία και η Σουηδία.

* Το γαλλικό καλωδιακό κανάλι Canal+ ανακοίνωσε ότι δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι που μετέδιδαν ανταποκρίσεις από την Αίγυπτο αγνοούνται εδώ και 24 ώρες.

Το Canal+ ανέφερε ότι την Πέμπτη οι δύο δημοσιογράφοι είχαν συλληφθεί από ενόπλους, μαζί με πολλούς εργαζόμενους σε οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Έκτοτε δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την τύχη των δημοσιογράφων. Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ανέφερε ότι του έχει γνωστοποιηθεί ότι κρατούνται δύο δημοσιογράφοι, ένας της εφημερίδας Figaro και ένας της MagnetoPresse. Δεν έχει διευκρινιστεί όμως αν κάποιος από αυτούς εργαζόταν και για το κανάλι Canal+.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024